Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karel Gott zemřel. Legendární zpěvák, ale i milovník automobilů

Dnes obletěla svět smutná zpráva. Ve věku 80 let zemřel Karel Gott. Nejen ikonický zpěvák známý po celém světě, ale i velký milovník aut.

Karel Gott byl i ve svých 80 letech fenoménem české poplární hudby, jeho písně jsou stále poslouchané, koncerty byly plné, veřejnost se o něj zajímala, což bylo vzhledem k jeho věku opravdu úctyhodné. Dnes dopoledne bohužel svět obletěla smutná zpráva, zpěvák Karel Gott ve věku 80 let zemřel. Manželka Ivana Gottová potvrdila ČTK, že se tak stalo v úterý krátce před půlnocí. Před smrtí bojoval s akutní leukémií.

Gott nebyl známý jen pro svoje skladby, ale také pro svoji lásku k automobilům. Víte, že za svoji bohatou kariéru vyzkoušel hned několik zajímavých kousků?

V posledních letech využíval Božský Kája hlavně vozy značky Mercedes-Benz, když vystřídal třídy R a S. Jezdil ale též ve Volkswagenu Golf, jeho řidič Oldřich Havránek ho pak dokonce vozil i v Citroënu Berlingo.

Vůbec prvním Gottovým automobilem byl nicméně Opel Kapitän, který si koupil v roce 1963, a to v Západním Berlíně, při zájezdu s divadlem Semaforem, jak tvrdí jedna z historek z hereckého prostředí. Vůz přezdívaný kvůli svým tvarům malá Amerika pocházel z roku 1953, do Československa však daný exemplář ani nedorazil, při přejezdu vydržel jen do Drážďan, kde mu začal klepat motor. Gott tak domů musel dorazit vlakem. Auta se následně zbavil, protože při tažení do servisu naboural do táhnoucího Fordu Cortina.

Příliš štěstí nemělo ani kupé Alfa Romeo 2000, s nímž interpret hitů jako Lady Carneval nebo Být stále mlád havaroval na mokré silnici v roce 1973.

Alfa mimochodem nebyla jediným Gottovým sporťákem, v osmdesátých letech si pořídil Porsche 911 Carrera. Poté už následovala etapa několika Mercedesů. Mnohonásobný držitel Zlatého (Českého) slavíka za nejpopulárnějšího zpěváka roku ale jezdil i první generací Škody Fabia, u níž oceňoval snadné parkování po Praze.

Doporučujeme