Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Když se samolepkový tuning zvrtne. Podívejte se, kam až může zajít

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Nejjednodušším způsobem, jak "personifikovat" auto, odlišit ho od ostatních vozidel nebo světu ukázat, že pro vás znamená víc, je prostě na něj něco nalepit. 

I proto je samolepkový tuning velice oblíbený, a to i u nás. A nejde ani tak o to, že si někdo na auto nalepí "rychlé" pruhy, jako spíš o různé rádoby stylové grafické motivy, vtipné či méně vtipné nápisy, vzkazy ostatním šoférům, ozdobné, často lesklé lišty, upozornění na možnost přítomnosti dětí v kabině nebo třeba falešné koncovky výfuku.

Obvyklé jsou také samolepky, jimiž řidič ostatním odhaluje svoje koníčky - že třeba poslouchá Ortel, zbožňuje pitbully, rybaří nebo pije rum.

Zvláštní kapitolu pak představuje nalepování jiných značek aut, konkrétních modelů nebo jejich speciálních verzí. Určitě jste už viděli spoustu falešných Octavií RS nebo BMW M.

Jenže narazit můžete také třeba na Octavii Type R nebo Teslu TDI, existují totiž také lidé, kteří k sobě dávají označení naprosto nesouvisející. Někdy to dokonce vypadá tak, majitelé tyhle značky sbírají.

A jasně, občas to bývá z recese. Kupříkladu Škoda Favorit vezoucí na zádi nápis "Superf" 2.8 V6 je určitě vtipem. Jsou ale situace, kdy fakt nevíme. Jako když se například někdo pokusí z Octavie udělat výměnou přední masky Cadillac. Nebo když tento český bestseller nese na karoserii nápis "Cuore Sportivo".

Často však nalepené "zdobení" odráží spíše (ne)vkus vlastníka vozu. A někdy je to opravdu extrém. Právě extrémní příklady jsme posbírali a zařadili do galerie. Tak si je užijte.

A jestli máte nějaké vlastní úlovky, které by se podle vás do našeho přehledu hodily, pochlubte se nám v diskuzi nebo na našem Facebooku. Třeba bude pokračování...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

18. 10. 2021 11:30
Re: Diagnóza
Mne vadia aj nalepky co musim mat na celnom skle (stk, dialnicne, atd). Nikdy by ma nenapadlo este si lepit na auto nieco navyse...
Avatar - Wolfsteen
18. 10. 2021 08:07
Diagnóza
Nemůžu si pomoct, ale škodovkáři to je diagnóza. Takovej hromadnej komplex se hned tak nevidí :D
Avatar - Radek Polák
18. 10. 2021 05:12
Tuning
Tak to Ferrari to je mačo , ten Smart to zabil ! Fakt k.,co k tomu dodat ! 😊