Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ken Block je zpět. V Climbkhaně šplhá na čínskou horu Tianmen, samozřejmě hlavně bokem

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Známý automobilový bavič Ken Block o sobě dal po delší době zase vědět. Nevrací se však s novou Gymkhanou, tentokrát vyrazil na jednu známou horskou silnici.

Najdeme ji v Číně a vede na horu Tianmen. Tuhle úžasnou cestu, která má 99 zatáček, možná znáte z marketingových akcí automobilek Land Rover či Volkswagen. Silnice, dlouhá 10.906 metrů, vede ke skalnímu útvaru označovanému jako Nebeská brána. Pro běžný provoz by měla být uzavřena, běžně ji zdolávají jen profesionální řidiči autobusů, kteří tudy vyvážejí turisty k 999 schodům vedoucím až k 131,5 metru vysokému skalnímu oblouku Nebeské brány.

Block k jízdě na vrchol přistoupil přesně tak, jak čekáte. V silně upraveném Fordu F-150 z roku 1977, jehož výkon přesahuje 900 koní, jede po horské cestě jak šílenec a hlavně bokem.

A po všech těch efektních a do detailu vypilovaných Gymkhanách je to vlastně mile střízlivá a "normální" záležitost. Hezké, ne?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

20. 11. 2019 08:33
převýšení
No převýšení tam je dost solidní :D Akorát to začíná tak o 3000 m.n.m. níž než Pikes Peak, jinak by se tam ty auta taky slušně přidušovaly :D