Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia na Slovensku spustí výrobu nové generace Sportage

redakce AUTO.CZ
Diskuze (26)
Jihokorejská automobilka Kia od pondělí spustí ve svém slovenském závodě u Žiliny sériovou výrobu nové generace SUV Sportage.

Do konce roku hodlá automobilka vyrobit zhruba 35.000 těchto sportovně-užitkových vozů. Sportage má přispět ke zvýšení produkce slovenského závodu, který loni zasáhla světová hospodářská krize.

Kia chce letos v továrně celkově vyrobit zhruba 200.000 automobilů, tedy asi o 50.000 více než loni. Slovenský závod vyrábí rovněž modely Kia cee'd a Hyundai ix35.

Nový model Sportage hodlá automobilka vyvážet do celé Evropy, mezi hlavní trhy by měly patřit Rusko, Británie, Polsko, Německo a Itálie. Sportage třetí generace nahradí předchozí model, který se v továrně vyráběl od června 2007 do letošního května. Cena nového modelu zatím nebyla zveřejněna.

Novinka byla oficiálně představena na autosalonu v Ženevě. Z našeho prvního setkání s ní vznikl článek Kia Sportage: První ženevské dojmy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (26)
Avatar - pelikoš
28. 6. 2010 17:19
mno
nevím co bych dodal,snad jen průměrný průměr ;-\
28. 6. 2010 11:33
Re: Mistr Schreyer
Máš pravdu. Já vnímám Kiu jako evrpskou automobilku už od chvíle, co přijela se Cee´dem. Líbí se mi ta věta o hrázi - je to tak. Na druhou stranu, Kii a Hyundaie by s e měli podle mně bát i Francouzi a zejména pak Fiat....
Avatar - twistedTSD
27. 6. 2010 16:27
Re: Mistr Schreyer
[odkaz]
27. 6. 2010 14:34
Re: Mistr Schreyer
:yes: :-) To s Genesis máš potvrzené? Veeelmi zajímavé! Neodolám a přihodím, že Hyundai se velice věnuje vývoji směrem ke sportu, respektive kooperaci se specialisty. Loni speciál Genesis stáje Rhys Millen Racing udělal na Pikes Peak nový rekord v kategorii aut s pohonem jedné nápravy. Letos by dokonce chtěli udělat celkový rekord, tedy přeskočit famózní výkon Nobuhiro Tajimy (ze zdejšího zdroje: [odkaz] ). Doufám, že zkušenosti s vývojem nenechají jenom na vrchařské šotolině.
27. 6. 2010 07:36
Re: buďte v pohodě
Nepochopili, zkus se rozepsat...