Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sorento a chytrý pomocník. Slepý úhel sleduje v budících

Stanislav Kolman
Diskuze (15)

Sledování slepého úhlu je dnes u nových aut skoro samozřejmost. Kia však tohoto asistenta u nového Sorenta ještě více vymazlila.

Korejská automobilka říká novému systému BVM (Blind-Spot View Monitor) a prvně jej najdeme v nové generaci modelu Kia Sorento. Značka říká, že jde vlastně o druhý pár očí, který slouží ke zvýšení bezpečnosti celé posádky i ostatních účastníků provozu. Eliminuje totiž slepé úhly po obou stranách vozu.

Nová funkce je spojena s plně digitálním 12,3” přístrojovým štítem Supervision. Když dá řidič znamení o změně směru jízdy s úmyslem přejet do jiného pruhu a ve slepém úhlu se skrývá jiné vozidlo, asistent na levé či pravé straně přístrojového štítu zobrazí obraz kamery ve vysokém rozlišení. Obraz zprostředkovávající slepý úhel krátce nahradí číselník rychloměru nebo otáčkoměru, zatímco je stále možné sledovat aktuální rychlost vozidla. Kamery jsou nenápadné, uložené do krytů vnějších zpětných zrcátek. Ty zprostředkují širší úhel zobrazení než konvenční zrcátka a poskytují tak lepší přehled. Jak to celé funguje nejlépe vystihuje přiložené video:

Video se připravuje ...

Technologie BVM je evropským zájemcům o nové Sorento nabízena v rámci paketu, jenž zahrnuje také monitorování okolí a asistenta pro zamezení kolizím při parkování. Třešničkou na dortu je pak prémiový audiosystém Bose Performance Series.

Kia dále uvádí, že digitální přístrojový štít má jemnou grafiku a rozlišení 1920x720 bodů. Na multifunkčním displeji mezi kruhovými ukazateli se zobrazují pokyny navigace, informace o audiu či detailní info o trase, stejně jako výstrahy palubní diagnostiky.

Automobilka bude jednotlivé vychytávky nového Sorenta takto detailně odhalovat postupně, příště se prý máme těšit na terénní vložku.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)

Doporučujeme

11. 5. 2020 15:14
Re: Chytré to nepochybně je
Hm tak ty máš dost. Že tys ten článek vůbec nečetl a teď nevíš která bije ale plnou hubu keců to jo. Však ten tvůj Outback má analogové budíky tak se tam asi těžko může něco digitálního objevit. No tak co ta kopa aut co to má? Možná by ses mohl omluvit...
11. 5. 2020 13:22
Re: Chytré to nepochybně je
Netrep. https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - Katikakus
11. 5. 2020 08:07
Re: Chytré to nepochybně je
Z tebe se stal takový zamindrákovaný hňup, až to bolí. Kde je starý Klaudius?
10. 5. 2020 21:57
Re: Chytré to nepochybně je
Nemá...
10. 5. 2020 21:55
Re: Chytré to nepochybně je
Já nemám problém, problém máš ty spino