Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sorento GT: Podívejte se na možný vzhled ostřejšího SUV

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Sportovnějších Kií s označením GT zcela jistě přibude. Pokud by se dostalo i na SUV Sorento, pak by auto mohlo vypadat třeba jako na této vizualizaci od maďarského designéra X-Tomi.

Dle našeho soudu až překvapivě atraktivně vypadá Kia Sorento na obrázku do X-Tomi. Přitom na běžné SUV jsou naroubovány akorát detaily známé z prvních GT modelů, Ceed a ProCeed. V agresivnějším nárazníku se tak nachází čtveřice diodových svítilen na každé straně jakožto denní svícení vozu, nechybí pak ani prahové nástavce, maska s emblémem GT a pořádně veliká kola na sníženém podvozku. Vše završuje hluboká červená barva, která vozu velmi sluší.

Samozřejmě se jedná pouze o vizualizaci možného ostřejšího modelu, minimálně vzhledový paket by však zcela jistě mnoho zákazníků bralo. Kia prozatím sportovní Sorento nepotvrdila, vždyť takový model nemá ani konkurence, ale pokud by automobil vznikl, tak by pod kapotou mohl mít přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu alespoň 200 kW, anebo také nějaký ze silnějších turbodieselů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
7. 9. 2014 10:17
Re: no som zvedavy
Presne to je jejich problem, vsichni konkurenti z mainstreamu nabizeji neco v teto cenove a vykonnostni relaci. Paradoxne Hyundai/Kia o sobe tvrdi, ze dosahli takove urovne, ze se mohou plne vyrovnat ve vsech ohledech s evropskou konkurenci, co vic, cim dal tim vic lidi to tak vidi taky, ale chybi jim u vsech modelu jeste jeden silnejsi motor. Nemusi to byt primo sportovne naladeny vuz, stacil by jen o neco masivnejsi vykon.
7. 9. 2014 10:13
Re: Nic proti Kii
Ono to funguje tak, ze tie ostre verzie vyrabas, aby si ziskal dostatocny image.. Ak by sa im podarilo s niecim takymto vyrukovat, ako navrh na obrazku, rozhodne by sa predalo celkom pekny pocet aut... Nemusi to byt nic ostreho, staci zrychlenie okolo 8s, koniec cca 220-230, proste nieco pre cifrofetisistov, ale ak bude mat dobry podvozok a decentnu vybavu, tak konecne KIA by mohla mat v ponuke mainstream SUV nieco, co konkurencia moc neponuka...
5. 9. 2014 21:07
Re: no som zvedavy
Optima je krasavice a v nové generaci nejspíš i bude - [odkaz]
C-sloupek se mi moc líbí, navazuje na předchozí generaci a jde v tomto duchu dál - skoro bych řekl, že to auto povyroste o nejméně 15 - 20 cm.
Motory jsou omezené jen pro Evropu - a asi se to nezmění, bohužel.
Avatar - speedfred
5. 9. 2014 16:19
Re: no som zvedavy
Optima je ozaj krásavica a keby bola v GT-ečku...bola u mňa dlho favoritka na kúpu,ale ponuka motorov to zabila aj s tym ich automatom.
Avatar - 3_diamanty
5. 9. 2014 15:49
no som zvedavy
ktory dalsi model od kie ponesie oznacenie GT..... okrem sucasneho ceedu

mozno rio, alebo zeby skutocne aj sorento? ..... alebo optima? nasledujuca generacia optimy by uz mohla byt aj vo verzii GT ... nepohneval by som sa ;-)