Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Souľster: Zapomenutý koncept míří do výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Před třemi lety se představil koncept Kia Souľster, který vycházel ze sériového modelu Soul a nyní má probíhat schvalovací řízení sériové výroby.

Mezi světové premiéry autosalonu v Detroitu patřil v roce 2009 i koncept Kia Souľster. Čtyřmístný automobil s odnímatelnou střechou, jehož základem byl pětidveřový crossover Soul.

Od výchozího modelu se koncept lišil designem předních partií, jedním párem dveří, odnímatelným střešním dílem nad předními sedadly, snímatelnou splývavou střechou nad zadními sedadly a zavazadlovým prostorem.

Interiér konceptu nabízel čtveřici samostatných sedadel a přepracovanou palubní desku. Technika ukrývající se pod kapotou měla být naprosto shodná se sériovým Soulem včetně pohonu předních kol.

Krátce po své premiéře vzbudil Souľster navržený v kalifornském designovém centru korejské značky sice poměrně kladné ohlasy a, jak už to u podobných konceptů bývá, s postupem času na něj veřejnost zapomněla.

Očividně na něj ale nezapomněla samotná automobilka, která jej zmiňuje v krátké tiskové zprávě oznamující premiéru konceptu Track´ster na autosalonu v Chicagu. Podle informací v této tiskové zprávě je totiž právě nyní Souľster ve finále schvalovacího řízení pro sériovou výrobu.

Pokud dostane Souľster zelenou, pak můžeme velmi brzy očekávat premiéru sériové podoby netradičního vozu, spojujícího v sobě přednosti kabrioletu se vzhledem malého pick-upu. Paleta pohonných jednotek by měla být stejná jako u pětidveřového Soulu. V případě evropského trhu by to tedy byly čtyřválce 1,6 GDi (103 kW) a 1,6 CRDi (94 kW).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - twistedTSD
7. 2. 2012 00:07
Re: Copak mi to připomíná?
Fun mě při pohledu na tohle taky okamžitě napadl. :-)
6. 2. 2012 21:56
Re: Copak mi to připomíná?
Aspon v boleslavi uvidi, jak dobre udelali, kdyz neposlali Yettiho bez strechy do vyroby. Kazdopadne tesim se na srovnavacku toto vs. original ( [odkaz] )
Avatar - R32
6. 2. 2012 11:05
Re: Se moc nevytáhli
A čítal si aj text? Veď tam píšu že z roku 2009... :no:
Avatar - pumpkin
6. 2. 2012 10:18
Re: Se moc nevytáhli
Titulná fotka je len ilustračná.
6. 2. 2012 09:50
Se moc nevytáhli
Něco takového už tu jednou bylo:
[odkaz]

[odkaz]