Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sportage X-Men: Podivný crossover pro fanoušky komiksů

David Bureš
Diskuze (1)
Jamese Bonda si spojíme s elegantním Aston Martinem, detektiva Franka Bullita zase se silným Mustangem. To komiksové mutanty X-Men propaguje Kia

V příštím roce vstoupí do kin nový akční snímek vycházející z komiksu X-Men. Tato série již delší dobu spolupracuje s jihokorejskou značka Kia, která kvůli propagaci nejnovějšího filmu postavila speciální Sportage nazvanou X-Car. Fanoušci si vůz poprvé prohlédnou na lednovém turnaji Australian Open, který jihokorejská automobilka sponzoruje.

Propagační speciál je opravdu netradičním autem, kterého za krasavce nepovažujeme ani se zamhouřenýma očima a bez nasazených dioptrických brýlí. O to víc ale přepracovaná Sportage přiláká pozornost.

Znalci komiksové série X-Men jistě poznají, že se prapodivný crossover inspiroval postavou Mystique. Tato mutantka s nadlidskými schopnostmi dokáže napodobit vzhled jakékoliv osoby, přičemž ve své přirozené podobě má modrou kůži a žluté oči. V nadcházejícím snímku X-Men: Apokalypsa postavu opět ztvární Jennifer Lawrence, na níž je i s modrou kůží mnohem hezčí pohled na Sportage X-Car.

Ještě před vystavením Sportage X-Car na Australian Open zveřejní Kia 4. ledna propagační video, jehož hlavním hrdinou bude tenista a ambasador korejské značky Rafael Nadal. Ten se posadí za volant Sportage X-Car, která se v průběhu spotu promění ze sériového auta do podoby „mutanta“ s modrým lakem, závodními pneumatikami a dalšími speciálními prvky. Po tenisovém turnaji v Melbourne pak speciální Sportage X-Car bude vystavena na několika autosalonech a dalších akcích.

Pro automobilku Kia je to už druhý projekt ve spolupráci s franšízou X-Men. Před rokem vznikla speciální Kia Sorento X-Car inspirovaná postavou Wolverine, na jehož ostré drápy odkazovaly prvky na přídi i zádi auta.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Glaukos
23. 12. 2015 12:49
Jsem divný
a nosím i brýle, ale auto se mi fakt líbí (a to rozhodně nejsem fanda filmových X-menů), ale mít před barákem místo Volva obyčejný Sportage, tak vím, jak bych si ho upravil