Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Track'ster concept: První fotografie

David Bureš
Diskuze (0)
Po zveřejněné skice Kia odhalila i záď studie chystané pro autoshow v Chicagu.

Kia představí na nadcházejícím autosalonu v Chicagu koncept Track’ster, který stojí na stejném základu jako sériový crossover Soul. Jihokorejská automobilka zveřejnila první snímek tohoto vozu, ukazující jeho zadní partie.

Automobil bude zezadu působit velice agresivním dojmem, a to díky dvojici koncovek výfuku, rozšířeným blatníkům a chladicím otvorům po stranách zadního nárazníku. Tak jako sériový Soul má Track’ster vysoko umístěná koncová světla, jejich tvar evokuje písmeno C.

Minulý týden Kia zveřejnila nákres Track‘steru, na němž byl patrný profil auta. Koncept bude mít podobné rysy jako Soul, i díky třídveřové karoserii však bude působit více sportovně. Linie střechy Track‘steru strměji klesá, hranu střechy zakončuje střešní spoiler. V přídi se pak rýsuje mohutnější chladicí otvor.

Se sportovním vzhledem bude ladit i použitý motor. Pod kapotou studie bude totiž pracovat zážehový agregát o výkonu 184 kW (250 k).

Pod křivkami jsou podepsáni designéři z kalifornského studia automobilky Kia, které před několika lety vytvořilo koncept Soul’ster. Vedení automobilky má v blízké době rozhodnout, zda se tento atypický pick-up bude sériově vyrábět.

Na druhou stranu sériová výroba Track’steru v plánech automobilky není. Americká média tak spekulují, že by vůz mohl být určen pro propagační účely podobně jako Nissan Juke-R, který je poháněn dvakrát přeplňovaným 3,8litrovým vidlicovým šestiválcem o výkonu 357 kW (485 k).

Letošní ročník autoshow v Chicagu probíhá od 8. do 19. února. První dva dny bude výstava otevřena pouze zástupcům z médií.

David Bureš
Diskuze (0)