Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia ukazuje skicu stylového pick-upu. Chystá takový vůz?

David Bureš
Diskuze (2)
Jihokorejská automobilka Kia si už poněkolikáté pohrává s myšlenkou pick-upu. Zatímco v Evropě by asi takový vůz hitem nebyl, v USA pick-upy milují.

Kia hledá různé možnosti, jak rozšířit své portfolio. Její designéři si mimo jiné pohrávají s myšlenkou pick-upu. Naznačuje to skica takového automobilu, kterou zveřejnil server Kia-world specializující se na tuto jihokorejskou značku.

Pick-up na designové skice je laděn velice sportovně. Příď navazuje na letošní koncept GT4 Stinger, který naznačuje další možnost rozšíření modelové palety Kie – o sportovní kupé. Světlomety tvoří dva vertikální pásy, nechybí ani tygří nos – typicky tvarovaná maska chladiče, která je v tomto případě velice úzká. Karoserie vozu je dvoudveřová, za párem dveří se už nachází korba.

Kia se zatím ke zveřejněnému nákresu nevyjádřila, může však testovat reakce potencionálních zákazníků. Například ve Spojených státech a Austrálii jsou pick-upy mezi zákazníky oblíbené, a tak by Kia tímto vozem mohla na těchto trzích zabodovat. Američtí klienti se dokonce po takovém autě ptají.

Spekulace o možné výrobě pick-upu navíc podporuje dva roky staré prohlášení tehdejšího generálního ředitele amerického zastoupení Hyundai Johna Krafcika. Ten serveru PickupTrucks sdělil, že pokud by některá ze značek koncernu Hyundai nabídla pick-up, byla by to Kia.

Loni pak Lee In-cheol, viceprezident Hyundai zodpovědný za mezinárodní prodeje, sdělil serveru Automotive News, že automobilka studuje, jak velký pick-up by bylo nejlepší nabídnout. Full-size pick-upy jsou sice oblíbené v USA, pro mezinárodní prodej by ale byla zajímavější myšlenka menšího pick-upu.

Kia navíc už reakce zákazníků na takový automobil testovala, když v roce 2004 představila na autosalonu v Chicagu koncept KCV4 Mojave. Tvary tohoto vozu jsou velice korejské a v dnešní době auto vypadá i přes své relativní stáří již dosti zastarale.

V současné chvíli se nicméně zdá, že skica pick-upu značky Kia je pouze ukázkou, jakými směry se mohou ubírat myšlenky designérů. Stále se však může jednat o předzvěst chystaného konceptu. Vždyť na stánku Kie na dubnovém autosalonu v New Yorku by se koncept pick-upu jistě skvěle vyjímal.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - standajlk
26. 2. 2014 11:33
Re: Nechápu přoč korejci
hyundai v nabidce dodavku ma, jestli se nemylim
Avatar - KANKUNEN
26. 2. 2014 09:23
Nechápu přoč korejci
nedělají dodávky, na jméně nezáleží a v konkurenci aut na F by nebylo těžké se prosadit.