Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KLDR: Státní pohřeb je přehlídkou klasických limuzín (video)

David Bureš
Diskuze (74)
Pohřbu severokorejského diktátora se vedle starých limuzín účastnilo i několik moderních Mercedesů.

Snímky z pohřbu Kim Čong-ila, neukazují jen desetitisíce hystericky truchlících Severokorejců, ale i staré limuzíny, které bývalého severokorejského diktátora doprovázejí na jeho poslední cestě. Po jejich boku však jede i několik moderních Mercedesů.

Moderní stuttgartské sedany – mimo jiné aktuální třída E a minulá generace třídy S – díky tomu vypadají vedle stařičkých aut jak z jiné planety. Kim Čong-il měl podle zahraničních serverů Mercedesy v oblibě, podle některých zpráv s nimi jezdil už ve svém mládí, kdy v KLDR vládl ještě jeho otec Kim Ir-sen.

Luxusní zboží se kvůli sankcím OSN nesmí do Severní Koreje dovážet, moderní Mercedesy se tak do této asijské země pravděpodobně dostaly načerno z Číny, která se Severní Koreou udržuje čilé styky.

V garáži Kim Čong-ila byly nejen Mercedesy, ale i Maybachy. Luxusními vozy ze Stuttgartu korejský diktátor také rád obdarovával své nejvěrnější spolupracovníky.

Samotnou rakev s ostatky Kim Čong-ila vezl černý Lincoln Continental ze sedmdesátých let, stejná americká limuzína doprovázela v roce 1994 na poslední cestě i Kim Ir-sena.

Kolonu vedly ruské vojenské UAZy, po boku Lincolnu vezoucího rakev ale můžeme vidět otevřené vojenské Mercedesy třídy G.

David Bureš
Diskuze (74)
Avatar - Ronault.
30. 12. 2011 23:02
Re: MUMIE SE VRACÍ...
Neboj, já s tím, čím který "pohlavár" jezdí opravdu problém nemám ;-)
30. 12. 2011 22:20
Re: MUMIE SE VRACÍ...
mercedes je dominujici premiova znacka v celem svete treba v japonsku ma sklasse jeste vernejsi zakazniky jak v nemecku a kdyz se podivas do usa jake auto ma bill gates nebo zemrely sef apple, hollwood hvezdy - vetsinou mercedes.
Avatar - Ronault.
30. 12. 2011 20:20
Re: MUMIE SE VRACÍ...
Jestli ty už neslyšíš i trávu růst a jestli by to nebylo tím, že by to dávalo smysl... ;-)

Já tam spíše vidím bílé Apoštoly a Mercedesy Benz E, což je tedy jasný důkaz, že Mercedesy a Passaty jezdí (cituji) "převážně" komunisti, v tomto případě i diktátoři >:-[]
30. 12. 2011 20:00
Re: Made in North Korea
Ostatni auta nejsou nic moc, ten Hwiparam III me zaujal jako jediny. To, ze je to cinske auto mi uniklo, v tom pripade patri pochvala cinanum. Je to mnohem lepsi, nez jejich ubohe pokusy o napodobeni evropskych aut. Ppoggugi a Jumma bych napodobeninami nenazval, podle me je to cista kopie, coz je dle meho opet lepsi, nez napodobovani, jelikoz se nesnazi krecovite predstirat vlastni produkt. Patentove a vlastnicke spory stejne nikdo resit nebude a i kdyby na to doslo, tak to bude snaze uchopitelne, nez poukazovani na napodobeni matize cherrym QQ apod.
30. 12. 2011 18:11
MUMIE SE VRACÍ...
Jako bych tam v průvodu v dáli, v mlze, viděl obrysy žigulů...