Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kličkování, jízda po chodníku, náraz do auta a pokuta. Cyklista z Brna baví internet

Jan Zajíc
Diskuze (26)

Brněnští policisté se pochlubili neobvyklým úlovkem v podobě cyklisty, který během chvíle několikrát porušil pravidla silničního provozu. A ještě stihl kuriózně poškodit jedno auto.

Nezodpovědnou jízdu padesátiletého cyklisty v ulicích Brna zachytily kamery umístěné v policejním vozidle. Díky záznamu, který policie zveřejnila na YouTube, si můžeme prohlédnout, jak muž nejen absolutně nerespektuje pravidla silničního provozu, ale nic mu neříkají ani zásady bezpečného pohybu na komunikaci.

Vidíme, jak předjíždí auta cestou po chodníku nebo jak nebezpečně kličkuje mezi ostatními vozy. A právě ono kličkování se mu nakonec stalo osudným. Cyklista totiž v Křenové ulici předjížděl před ním jedoucí dodávku a při navracení se zpět do svého jízdního pruhu přehlédl zaparkovaný osobní automobil a zezadu do něj narazil.

I když chlapík, podle policie anglicky hovořící cizinec směřující do zaměstnání, ze srážky vyvázl bez viditelného zranění, nezodpovědné chování na kole odnese jeho peněženka. Policisté jeho nevěnování se řízení a způsobení dopravní nehody ohodnotili pokutou, citelná by mohla být také náhrada škody u nabouraného vozidla a levná asi nebude ani oprava jízdního kola, které policisté popisují jako "špičkově vybavené". Ostatně i samotný cyklista je oblečen pomalu jako na Tour de France.

Policie v souvislosti s touto událostí slibuje, že se do konce týdne bude v celé republice věnovat ve speciální dopravně bezpečnostní akci právě cyklistům. Zaměří se na dodržování pravidel silničního provozu a vzájemnou ohleduplnost mezi řidiči a cyklisty.

Jan Zajíc
Diskuze (26)

Doporučujeme

18. 5. 2022 18:06
Re: A banda chumajov na bicykloch a kolobežkách...
Ja sa sice povazujem za liberala, a myslim ze stat by mal obcanov co najmenej obmedzovat, ale co sa tyka e-kolobeziek, to bude potrebne nejako legislativne poriesit (napriklad zaradit do skupiny AM). Na rozdiel od e-bicykla, na e-kolobezke je elektromotor primarny zdroj pohybu, ktory pracuje bez toho aby mu niekto pomahal. Je to jednoznacne motorove vozidlo...

Navyse niektore maju slusny vykon, a dokazu ist pomerne rychlo. Uz sa mi stalo, ze som siel po meste 50km/h, a lavym pruhom ma predbehol kolobezkar (a este so sebou viezol aj dake dievca) a tesne popred moje auto to strihol doprava. Cista divocina...
18. 5. 2022 15:35
Re: A banda chumajov na bicykloch a kolobežkách...
Ja by som tejto bande zaviedol povinné denné svietenie vpredu!
Minule podvečer odbočujem vpravo a skoro som zoťal cyklistu, ktorí sa mi zrazu objavil pri prednom blatníku. A ich oblečenie? Čierna/Tmavá je tiež dobrá :no:
18. 5. 2022 11:18
Re: Re: Mila redakcia
Co je skoda, lebo komunita tu bola silna a na pomery cr a sr sa to tu dalo citat.
18. 5. 2022 10:53
Re: A banda chumajov na bicykloch a kolobežkách...
Kolobežkári sú špeciál kasta - jazdia jak splašené motýle - chodníky, prechody, krížom cez pruhy, kľučkujú pomedzi autá aj ľudí. Jazdia rýchle a menia smer v poslednej chvíli a niekedy treba mať fakt oči na stopkách, aby si toho kreténa autom nezrazil. V bratislave začínajú byť otravní aj cyklisti, všade im pokreslili cyklistické pruhy, niekedy dosť nelogicky, hlavne pred semaformi, a mnohé telesá na bicykloch to berú tak, že majú absolútnu prednosť. Naviac často vôbec nerešpektujú semafory a pokojne idú aj na červenú.
Jeden pablb čo jazdí do práce na kolobežke, sedí vedľa v kancelárii. A nič mu nevysvetlíš - nevie a nechce vedieť. Problém je, že nemá vodičák, netuší, ako jeho samurajskú jazdu vnímaš spoza volantu a ani ho to nezaujíma. Títo ľudia sú zvlášť nebezpeční. Sebe aj okoliu.
18. 5. 2022 09:50
Re: Re: Mila redakcia
Díky za tip.