Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kompaktní Audi Q2 má novou modernizaci. Největší novinkou je větší displej

Lukáš Volšický
Diskuze (7)

Audi představuje novou decentní modernizaci pro nejmenší crossover Q2. Největšími novinkami jsou větší 8,8" displej infotainmentu a vylepšená paleta standardních bezpečnostních prvků.

Nejmenší kompaktní crossover od Audi se představuje s dalším decentním faceliftem. Nejlevnější vstupenka do světa SUV automobilky z Ingolstadtu s nadcházejícím novým modelovým rokem dostává „komplexní technologický upgrade“, aby byla méně zastaralá a při dalších měsících na trhu přitáhla zájem dalších zákazníků novou modernější výbavou. Novinek je absolutní minimum a najdeme je v interiéru.

Audi Q2 je na světě už od roku 2016, a když se poprvé představilo, vyrábělo se ještě s klasickými analogovými budíky. Nejmodernější pokračovatel už vyjíždí z výrobní linky se standardním 12,3“ digitálním přístrojovým štítem a nově disponuje i 8,8“ centrální obrazovkou infotainmentu. V minulosti byl standardem pouze 7“ displej, přičemž 8,3“ informační a zábavní systém byl volitelnou výbavou.

Automobilka uvádí, že digitální přístrojový štít má full HD rozlišení i vysoký jas a je vybaven technologií pro rozpoznávání řeči a dalšími funkcemi. Z interiéru současně zmizel otočný ovladač multimediálního systému, který nově nahrazuje úložný prostor. Novinkami jsou i nový volant a rozšířená paleta standardních bezpečnostních prvků. Řidiči tak už mohou využívat i varování před opuštěním jízdního pruhu, zadní parkovací asistent nebo rozpoznávání dopravních značek.

Video se připravuje ...

Audi Q2 s decentními technologickými vylepšeními se bude prodávat s malou nabídkou motorizací skládající se z nejoblíbenějších koncernových jednotek – zážehového tříválce 1.0 TSI (85 kW/115 koní), zážehového čtyřválce 1.5 TSI (110 kW/150 koní) a vznětového čtyřválce 2.0 TDI (110 kW/150 koní).

Modernizované Audi Q2 se začne prodávat v první polovině letošního roku. V Německu vstoupí na trh se základní cenou od přibližně 725 tisíc korun. V Česku se aktuální model prodává nejlevněji od 743.900 Kč. Na zveřejnění prvních informací o novém faceliftu pro český trh si však ještě musíme počkat.

Lukáš Volšický
Diskuze (7)

Doporučujeme

25. 2. 2024 02:28
Německý průmysl...
... se kvůli zelenorudým šílencům potápí a stahuje nás s sebou! :-O :no:
https://echo24.cz/…-firmy-jdou-pryc#…
Avatar - KANKUNEN
24. 2. 2024 13:14
Re: Displej
Odporné
Avatar - apoho
24. 2. 2024 10:53
no ale tomu se říká modernizace!
To všem fandům padla čelist. Tomu se říká modernizace po evropsku.
Větší display a hlavně aby to mělo bezdrátové Android a Apple car. Jo a odpárat tomu několik fyzických tlačítek nebo točítek
24. 2. 2024 10:51
Displej
Takto výrazně trčící displej nad palubní desku tu už dlouho nebyl :-O
24. 2. 2024 10:16
Další modernizace
Zajímavé, prémiové auto za prémiovou cenu a přitom místo nové generace po osmi letech další modernizace, asi i Audi nastoupí cestu Fiatu a Lancie! Jo, jo. Náskok díky technice, dodávám u osm let vyráběného auta. :D :yes: