Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept nového Fordu Everest představen v Austrálii

Jan Mička
Diskuze (6)
Ford představil koncept nové generace modelu Everest. Z umouněného SUV se stal opravdový švihák.

Ford Everest je odvozen od modelu Ranger, se kterým sdílí řadů dílů. Produkční verze by proto mohla zdědit i motorovou paletu. Konkrétně naftové pohonné jednotky 2.2 TDCi a 3.2 TDCi s výkony 92 a 110 kW, respektive 147 kW. Agregáty bude možno kombinovat s manuální šestistupňovou nebo automatickou převodovkou, slabší verze s výkonem 92 kW by měla mít poháněnu pouze zadní nápravu. Nevylučuje se ani přítomnost benzínového motoru 2.5i s výkonem 122 kW.

Koncept Fordu Everest na první pohled překvapí vzhledem. Svalnatá karoserie vyniká velkou prosklenou plochou, chromem se také opravdu nešetřilo. Otázkou zůstává, o co všechno bude sériová podoba ochuzena.

Ford prozatím neposkytl žádné fotografie interiéru. Dá se ale usuzovat, že v rámci snižování nákladů bude přístrojová deska z větší části převzata z Rangeru. Vzhledem k vnějším proporcím vozu se dá s velkou pravděpodobností uvažovat o sedmimístné koncepci s velkým zavazadlovým prostorem.

Nový Ford Everest bude jedním z 11 vozů, které chce automobilka představit do roku 2017. Přestože byl koncept navržen v Austrálii, existují vcelku slibné vyhlídky, že by se produkční verze mohla dostat i do Evropy.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - PeterLuk
14. 8. 2013 14:42
Fakt akoby to Durangu z oka vypadol...
...ale vyzerá celkom dobre, mohol by sa predávať aj u nás.
14. 8. 2013 14:16
Koukám
že úroveň diskutujících je shodna s redaktory. Diskutujici v tom autě vidí vše možné a redaktor použil větu rovnou na pohlavek: "Z umouněného SUV se stal opravdový švihák." Pakliže Everest vychází z Rangeru bylo by dobré si zjistit že se jedná o Pick-up nikoliv SUV. Ovšem je pravda že úroveň auto.cz jde rychle z kopce.
14. 8. 2013 10:32
100% off-road technika
Klasický žebřinový rám, zřejmě i zadní tuhá náprava... za takto koncipované auto, se kterým se na rozdíl od různých X a Q dá i sjet z asfaltu, je už dnes třeba každé automobilce gratulovat. Alespoň nebude Land Cruiser sám :yes:
14. 8. 2013 07:05
Re: grand cherokee rip off
Přesně, první co mě napadlo, že to je přebouchané Durango...Durangu to ale sluší teda více, nebál bych se
Avatar - Tee
14. 8. 2013 01:35
Re: grand cherokee rip off
grand sice nie, ale dokonala kopia jeho brata dodge durango