Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Pininfarina Sergio na základech Ferrari 458 Spyder jde nejspíše do výroby

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
Na loňském ženevském autosalonu se představil úchvatný koncept Pininfarina Sergio s technikou Ferrari. Nyní to vypadá, že vůz půjde v limitované edici do výroby.

Dvousedadlový vůz s osmiválcovým motorem uprostřed a žádnou střechou, to je Pininfarina Sergio na základech Ferrari 458 Spyder. Stroj vzbudil rozruch na ženevském autosalonu minulý rok, není se tedy čemu divit, že několik zámožných lidí vyslovilo o Sergia zájem. A nyní to vypadá, že se i dočkají.

Podle nové zprávy to vypadá, že Pininfarina postaví šest kusů svého supersportu a pravděpodobně jsou auta již prodána. Cena zatím není známa, ale dřívější zprávy hovořily o rozptylu 23 až 46 milionů korun, což je široká škála. Zatímco původní koncept neměl čelní sklo ani boční okna a k jeho řízení by tak byla zapotřebí helma, „sériový“ stroj by měl tyto věci mít. Navíc se na voze nejspíše objeví o 12 mm protaženější přední část, aby Sergio splňoval evropské normy na ochranu chodců. Celý stroj je pak poctou Sergio Pininfarinovi, který zemřel ve věku 85 let v roce 2012.

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
Avatar - CountachSV
2. 9. 2014 14:38
Re: "vývar" z bujónu
Jeremy má zdá se jasno >:D jako vždy :-!
Avatar - Petrolhead_CZ
2. 9. 2014 12:09
Re: Tak tohle ano!
Umíš číst? Píšu, že jsou téměř na stejné úrovni pro MĚ v oblíbenosti. O tom byla řeč.
Avatar - Stejsn
2. 9. 2014 11:11
Re: "vývar" z bujónu
No to je super dávat odkaz na video, kde Clarkson říká, že si vybral špatný model, špatnou barvu a že je to auto k ničemu :-)
2. 9. 2014 08:09
Re: Tak tohle ano!
Na stejné úrovni. >:D Ty značky a jejich produkty jsou profilovány a postaveny dost jinde.
Avatar - Petrolhead_CZ
2. 9. 2014 00:15
Re: Tak tohle ano!
Není vůbec zač ;-)