Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Toyoty poodhaluje budoucí design. Inspiruje se původním Land Cruiserem

Dominik Kovář
Diskuze (39)

Inspiraci našlo koncepční vozidlo v první generaci modelu Land Cruiser a modelu FJ Cruiser.

Nejnovější koncept japonské automobilky vznikl pod taktovkou evropského střediska Toyota Europe Design ve francouzském Nice. Pohon konceptu je plně elektrický. Bližší technické údaje Toyota neudává. Snad jen to, že by tato vize měla mít pohon všech kol. 

O techniku v případě konceptu (prozatím) tak úplně nejde. Toyota dává nahlédnout do možné budoucí cesty, po které se z hlediska designu zejména na poli elektromobility vydá. Inspirací je tomuto modelu Toyota Land Cruiser první generace z padesátých let minulého století s přenesením původního designu do dnešní doby včetně využití té nejmodernější techniky a výbavy. 

Nezbytnou součástí Compact Cruiser EV Concept jsou tak například LED osvětlení vpředu i vzadu, obecně uhlazenější linie pro co nejlepší hodnotu součinitele odporu vzduchu a i když nám nebyl nabídnut pohled do interiéru, dokážeme si představit, že zde bude využita ta nejmodernější technologie ve smyslu digitálních a dotykových panelů.

Video se připravuje ...

Jako správný offroad má Compact Cruiser EV Concept přední tažné háky, střešní žebřík, LED svítilny na střeše vozu a střešní nosič ve stylu kolejnic. Minimálně podle fotek působí spíše jako menší crossover, který se dle slov Toyoty soustředí na mladší populaci žijící ve městech s kapkou dobrodružné povahy. 

“Náš výzkum elektrických vozidel probíhá již více než 30 let, během kterých jsme ušli dlouhou cestu. Po první fázi seznámení s elektrickými vozy budou chtít lidé auta s nulovými emisemi, která tvoří jejich osobnost a vyjadřují jejich životní styl. Compact Cruiser EV Concept je dokonalým příkladem tohoto trendu,” prohlásil šéf designu Simon Humphries.

Toyota teprve nedávno vyrukovala se svými plány na poli elektromobility, které jsou velkolepé. Historicky prvním samostatným elektromobilem japonské automobilky se stal crossover s označením bZ4X a další modely budou následovat. Zda mezi ně bude patřit i sériová verze, která vzejde z Compact Cruiser EV Concept, si ještě budeme muset počkat. Pokud by ale vypadala takto, svojí klientelu by si zcela jistě našla. 

Dominik Kovář
Diskuze (39)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
21. 6. 2022 15:50
Re: Re: je pondeli rano a uz treti clanek o EV, o spalovaku
Mě nezajímá co bylo kde součástí, to tu můžem tvrdit, že kdy bylo všechno ruský impérium, zádný ukrajinci jako národ neexistují a že když dohodu a rozpadu sojuzu podepsal ožrala Jelcin, kterej nevěděl co podepsije, bo byl furt v lihu, tak je neplatná a dneska probíhá válka na území SSSR, tudíž je to občanská válka :-) :-) :-)

Trošku reality.

Hlavní prasárny prostě dělali gruzínci a ukrajinci za sojuzu, to nevokecáš.
Avatar - Barrichello
21. 6. 2022 15:46
Re: je pondeli rano a uz treti clanek o EV, o spalovaku nula
Čína má pod pácem těch surovin víc, ovládá půlku afriky a další překupuje z tvého oblíbeného Ruska.

Takže to co ti čínan prodá, bude vyrobenýho z ruskýho niklu, mongolský mědi, africko-cínskýho kobaltu, lithia z chile v čínský továrně opajcnutý ze západního vzoru, poháněný ruským uhlím a do přístavu to přiveze čínskej kamion na ruskou naftu.

Ale dušinka bude spokojená vid :-) :-) :-)
21. 6. 2022 10:41
Re: je pondeli rano a uz treti clanek o EV, o spalovaku nula
placas nesmysle
nebud tak vydesenej
i kdyz u tebe bych spis tipoval, ze se na to vylozene tesis

polovina toho tvyho blabolu je o chinskym neodymu, pritom vetsina vsech elektromotoru je bez nej
21. 6. 2022 10:38
Re: Re: je pondeli rano a uz treti clanek o EV, o spalovaku
ty v podstate tvrdis, ze russaci jsou nesvepravni, protoze jejich historii psali nemci
beru na vedomi

kalinovka i kamenskoje v dobe narozeni tech komousu spadaly pod russke imperium, tak to jsou russaci.
i russkej hitler putin tvrdi, ze ty uzemi jsou historicky russky a on je jenom navraci russku
tak si to s nim vyjasni
Avatar - Barrichello
21. 6. 2022 10:07
Re: je pondeli rano a uz treti clanek o EV, o spalovaku nula
Gro příspěvku je ten, že budte totálně, ale naprosto totálně závislý na číně a jejich surovinách a fabrikách. :-) :-) :-) :-)