Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept VW T-Roc R míří do Ženevy. Má 300 koní a blízko k sériové výrobě

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Po sérii špionážních snímků dostáváme o ostrém SUV Volkswagenu nové oficiální informace. Automobilka potvrdila, že téměř hotové auto přiveze ukázat na ženevský autosalon.

Oficiálně se zatím Volkswagen T-Roc R představil jen na první skice a dostává ostřeji řezané části karoserie přesně tak, jak je u „erkových“ produktů značky zvykem. Očekáváme tedy přepracovaný přední a zadní nárazník, velká sportovní kola či čtveřici výfuků.

Informace o pohonné jednotce zatím nikdo neprozradil, ale hovoří se o stejné konfiguraci, jakou dostává i aktuální Golf R, tedy přeplňovaný zážehový dvoulitr s výkonem okolo 300 koní. Ten se má pojit se sedmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol.

Auto bylo již několikrát zachyceno na Severní smyčce a v okolí, kde Volkswagen ladí jeho jízdní vlastnosti. Sportovní SUV přiveze už na ženevský autosalon a v oficiální tiskové zprávě říká, že půjde o koncept velmi blízký sériovému modelu.

T-Roc se od svého představení v roce 2017 těší velkému úspěchu, prodalo se jej již přes 200.000 kusů. Rozšíření nabídky má pochopitelně prodeje ještě zvýšit. Kromě sportovní varianty VW pracuje také na atraktivním SUV-kabrioletu, tedy T-Rocu se stahovatelnou střechou. Je to logický krok, vždyť podobného konkurenta byste mezi neprémiovými značkami hledali marně.

Závěrem ještě dodejme, že ženevský autosalon startuje tiskovými dny už 5. března. My na místě budeme ještě o den dříve a naservírujeme vám bezprostřední dojmy přímo z místa dění.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
14. 2. 2019 19:07
Re: No tak to jsem tedy žádostiv,
Hlavne to bude musieť byť minimálne tak drahé ako Cupra Ateca. :-)
Avatar - ZZ
14. 2. 2019 17:54
Re: No tak to jsem tedy žádostiv,
Je to možný. Dav si to žádá a kupuje. Super na týhle kategorii aut je, že do města je to úplně ideální. Je to krátký, uvnitř díky vyšší stavbě prostorný, je z toho dobře vidět, neurveš o obrubníky nárazník, dobře se nastupuje, jen vejdeš. Na skákání po městě super kategorie. No a se silnějším motůrkem se nebudeš loudat ani na dálnici. Prostě nová forma dříve populárních hatchbacků. Co na tom nechápeš? ;-)
14. 2. 2019 16:36
Re: No tak to jsem tedy žádostiv,
No ono 300hp E pace, kterej vazi podobne jako benzinova Q7, taky neni uplne zadara :))
Avatar - KANKUNEN
14. 2. 2019 11:47
Prosím redakci, aby provedli
test kousku žlutého plastu s gumičkou, když to tak propagují.
Avatar - ZZ
14. 2. 2019 11:26
Re: No tak to jsem tedy žádostiv,
Bude to stát lehce přes mega, tipuju. Musí to být výš než top verze Golfu, protože to je právě trendy a lidi za to rádi zaplatí. Bude to super svalnatej prcek do města :yes: