Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncern PSA Peugeot Citroën začal v ruské Kaluze montovat Citroën C4

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Nová továrna francouzské koncernu PSA Peugeot Citroën a japonské automobilky Mitsubishi v Rusku začala s montáží vozu Citroën C4.

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën včera v ruské Kaluze zahájila montáž vozu Citroën C4. Společná továrna francouzského koncernu a japonské automobilky Mitsubishi Motors byla oficiálně uvedena do provozu v dubnu tohoto roku. Předpokládaná roční kapacita továrny činí 125 tisíc vozidel.

Produkce továrny se bude prodávat výhradně na ruském trhu, přičemž výroba by měla růst postupným tempem: tento rok by se mělo vyrobit 25 tisíc vozidel, v následujícím roce 45 tisíc vozidel a v roce 2012 65 tisíc vozů. Obě automobilky do této továrny investovaly 470 milionů eur a na jejím vlastnictví se podílí v poměru 7:3. Větší část vlastní francouzský koncern.

Po oficiálním spuštění výroby se začal v továrně z polorozložených sad montovat Peugeot 308. Stejným způsobem se od včerejška montuje i Citroën C4. V tomto roce plánuje PSA v Rusku prodat 4 tisíce vozů C4. Na podzim by se měla výroba rozšířit o montáž „sesterských“ modelů SUV Peugeot 4007, Citroën C-Crosser a Mitsubishi Outlander.

Od roku 2012 by měla továrna přejít na montáž vozů v úplném výrobním cyklu.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)