Koupě nového auta: Kde na něj vzít a jak ho správně zajet?

Komerční prezentace

Chcete nové auto a spekulujete nad tím, kde na něj vzít peníze, aby to dávalo smysl? A jak nové auto správně zajet?

Výrobní linky i bazary se potýkají s nedostatkem aut

Trh s auty teď zrovna nezažívá svoje nejlepší období. Nových aut se vyrábí méně, je problém s dodávkou dílů a kvůli vysoké poptávce a nižší nabídce jsou ceny aut vyhnané výš než dřív. To se zdaleka netýká jenom nových aut ze známých koncernů, ale své o tom vědí i autobazary. Ojetin je totiž také méně a jejich cena neklesá, ba právě naopak. Je velmi nepravděpodobné, že by nové vozy v nejbližší době zlevnily.

Jednou z variant je operativní leasing

Jednou z cest, jak se k autu dostat hned, je operativní leasing. Auto si v podstatě pronajmete na předem určenou dobu a měsíčně za něj platíte částku v dohodnuté výši. Některá auta si můžete nakonfigurovat podle svého přání a dostanete rovnou i kompletní pojištění, což pro vás znamená menší administrativní zátěž. Auto navíc užíváte bez rizika, že poklesne jeho tržní cena. Na konci pronájmu ho jednoduše vrátíte a o víc se nemusíte starat.

Dlouhodobější investice? Dává to smysl, ale na auto si počkáte

Nevadí-li vám delší dobu si počkat, pak si na nový vůz můžete našetřit prostřednictvím investování. Češi nejčastěji investují do dluhopisů a část z investorů v současnosti směruje investice i do umění nebo alkoholu. Je to ale běh na dlouhou trať v rozmezí několika let. Investice do fondů nabízejí zajímavé zhodnocení nebo vám do budoucna poslouží k vytvoření rezervy. Díky tomu ochráníte peníze před inflací a v závislosti na typu investice vás čeká i zajímavý výnos. Pokud chcete auto teď hned, není to nejlepší volba. V horizontu let to ale smysl určitě má. Investiční fond vám peníze zhodnotí víc než kdejaký spořicí účet nebo termínovaný vklad. Vždy záleží, do jak velkého rizika jste ochotni jít.

Zkuste bazarové auto přes e-shop s výhodným financováním

Když budete mít štěstí, v autobazaru natrefíte na zánovní vůz. U některých autobazarů si můžete nabídku projít online a auto si koupit přímo přes e-shop. Prodejce vám ho následně doručí na smluvené místo, kde proběhne předávka, testovací jízda a papírování. Autobazary nabízejí rovněž výhodné financování vozu prostřednictvím splátek. Pokud koupíte auto online, pak máte možnost ho do 14 dní vrátit bez udání důvodu.

Stále platí, že nové auto byste měli dobře zajet

nového auta rozhodně není žádný přežitek z dob minulých. Je sice pravda, že současní výrobci vám dnes prodají auto, kolem kterého už nemusíte prvních 1 000 kilometrů chodit po špičkách, i tak byste mu ale měli alespoň v začátcích dopřát jízdu bez extrémů. To znamená ani ho nevytáčet do příliš vysokých otáček, ani motor zbytečně nepodtáčet. Nejezděte ustálenou rychlostí. Naopak tempo plynule střídejte, aby se komponenty dobře zaběhly.

Komerční prezentace

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly