Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krach MG Roveru přišel Brity draho

Libor Zezulka
Diskuze (26)
Krach britské automobilky MG Rover stál britské daňové poplatníky 270 milionů liber. Dalších 500 milionů zaplatí stát na penzích.

Krach automobilky MG Rover přišel britské daňové poplatníky draho. V letech 2000 – 2004 zaplatili za udržení výrobce na živu 270 milionů liber, dalších 500 milionů liber dluží zkrachovalá automobilka na penzích a jelikož se nezdá pravděpodobné, že by tuto částku zaplatila, připadne opět na vrub státu, tedy daňových poplatníků.

Společnost navíc dluží dalších 109 milionů liber věřitelům, které zřejmě nebudou zaplaceny. Britská vláda nemůže počítat ani se splacením půjčky šest a půl milionu liber, kterou MG Roveru půjčila, aby se dostal z nejhoršího. Týden poté vyhlásilo vedení automobilky bankrot. Z 6000 propuštěných zaměstnanců stále 2000 hledá zaměstnání.

Libor Zezulka
Diskuze (26)
26. 7. 2006 17:31
Re: Trocha historie
Ano... ;-)
26. 7. 2006 17:12
Re: Trocha historie
Audi tuhle masku napřed před lety testovalo na nějakém konceptu... a to se člověk opravdu lekl... dnes se potvrdilo, že to byl mistrovskej tah designerů... je to výrazná, nezaměnitelní, osobitá tvář. Nejvíc snad sluší na A4... Rover s tímle pokusem přišel v době, kdy Audi již s novou tváří vesele brázdila svět. P.S. Jestli má někdo problém s přední maskou, pak je to Ford. Uvidíme, jak to vykoumaj u Mondea.
26. 7. 2006 16:48
Re: Trocha historie
Oprava - Jag méně majetných...
26. 7. 2006 16:46
Re: Trocha historie
Znám 75... velmi silně jsem ji vnímal a stále má pro mne velké kouzlo. napsal jsi to přesně... jak méně majetných... v tom nejlepším významu toho slova. Jo, ta maska... to byl jeden z posledních pokusů Roveru co dál... Roky na tom jedou AUDI.
26. 7. 2006 16:44
Re: Trocha historie
Nesmíš zapomínat, že dvanáctiletej Chivas, když ti jednou propláchne trubky... to se pak těžko akceptuje nějakej bezejmenej destilát... byť v té nečistší formě. Rozumíš... tenhle segment, tedy luxusní limuzína, premiovej segment, to je lakmusovej papírek tradic, zejména zde v Evropě (nemyslím ausgerechnet v Česku) Takže, pokud tedy příznačně tohle píšu pod článkem o Roveru... Lexu zoufale chybi image... a společenská vrstva, živící tahle auta... ta je na tohle velmi háklivá. Uvidíš sám, pokud budeš ve vatě, že začneš chápat určité postoje... neboť - obrousí se revoluční hrany duše... člověk zjistí, že na historii a tradicích něco bude... a jednou ráno si položíš tu velkou otázku... - proč by mě mělo oslovit něco, co tu nemá tradici, kořeny a je to "jen" výborný... Tehdy nastává životní etapa těch správnejch tradičních doutníků, správné tradiční skotské i správné tradiční káry... :yes: jen ji vybrat...