Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kraj má s městy smlouvu o rozvoji zóny u závodu Škoda Kvasiny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Královéhradecký kraj dnes uzavřel se zástupci měst, obcí a Ředitelství silnic a dálnic smlouvu o spolupráci na třímiliardové veřejné investici do zóny Solnice - Kvasiny na Rychnovsku.

V zóně působí rostoucí závod automobilky Škoda Auto. Kraj je garantem a administrátorem investic, které půjdou do veřejné infrastruktury a nové průmyslové zóny. Řekla to mluvčí hejtmanství Martina Götzová.

"Smlouva o spolupráci připravuje dotčené obce na potřebu jejich zodpovědnosti za řádné a rychlé administrování a realizování projektů, na které budou dostávat z různých zdrojů přímé dotace," uvedl ke smyslu smlouvy hejtman Lubomír Franc (ČSSD). Vedle kraje jsou signatáři smlouvy města Solnice, Rychnov nad Kněžnou a Opočno, městys Častolovice, obce Kvasiny a Černíkovice a hradecké Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Dnešní uzavření smlouvy mezi krajem a městy navázalo na základní memorandum o spolupráci na rozvoji zóny mezi státem, Škodou Auto a krajem, které vrcholní představitelé státu, kraje a automobilky podepsali letos v březnu. Škoda Auto deklarovala, že do rozvoje závodu Kvasiny investuje přes sedm miliard korun. V závodě má postupně vzniknout 1300 nových pracovních míst a návazně asi 400 míst mezi regionálními dodavateli. V budoucích plánech má automobilka celkové investice do závodu až 13 miliard korun.

Veřejná investice až tří miliard korun půjde hlavně do vybudování více než padesátihektarové průmyslové zóny v Kvasinách a do oprav a staveb silnic. Investice půjdou i do školství a zdravotnictví v regionu. Pro průmyslovou zónu, v níž budou sídlit hlavně subdodavatelé automobilky, kraj dosud získal asi 90 procent potřebných pozemků.

Kraj už také začal připravovat konkrétní investice. Jedním z prvních projektů je rekonstrukce téměř tříkilometrového úseku silnice třetí třídy mezi obcí Spy a Novým Městem nad Metují. Dále kraj pracuje na první etapě obchvatu Opočna a obchvatech Černíkovic-Domašína a Solnice. Dokončení projektů je plánované do roku 2020.

Kvasinský závod Škody Auto dává práci více než 5000 lidí. Nyní závod vyrábí modely Superb a Yeti a chystá výrobu modelů typu SUV. Loni závod vyrobil 166.200 vozů. Postupně by se produkce měla zvýšit až zhruba na 280.000 aut podle aktuální poptávky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
12. 10. 2015 11:56
Re: špatně umístěný závod
joooooo tak spočítaný to bylo faaaakt dobře [odkaz] >:D >:D >:D >:D >:D >:D
hele užs ses někdy zkusil dostat na Kvasinskou-Solnickou osobní vrátnici?? Hochu tam bez navigace jen tak netrefíš! >:D >:D >:D >:D
Vesnička Solnice a ta bývalá manufakturní soustružna bez investovaných kilomilionů by zdaleka nebyla to co je dnes, to si nastuduj kolik se tam muselo nalejt .....
Pak zajdi na Rychnovský pracák a zjistíš, že tam jsou horkotěžko sehnatelný už i uklízečky, poněvadž v dnešní době už nejdou pod dvacet ;-) Nemluvě o speciálních autobusových linkách nahánějících makače ze všech možných koutů dokonce až ze zaprdenýho kamionovýho zacpanýho Náchoda. Hochu víš jaká je vůbec frekvence kamiónu na tamějších okrskách ?? >:D >:D
No je fakt že na rychnovsku defakto vymizela nezaměstnanost >:D >:D >:D >:D
ale to je asi tak všechno ;-) KRAJ TO ZASLÍBENÝ !!
12. 10. 2015 09:13
Re: špatně umístěný závod
Ta fabrika tam stojí už takřka sto let, jen se rozvíjí. U Hradce či pardubic by měla stejné problémy sehnat lidi, v okruhu 70km by totiž měla další dvě automobilky (TPCA Kolin a závod v MB).
Avatar - boost.
11. 10. 2015 22:03
Re: špatně umístěný závod
[odkaz]

Hele, asi vědí proč do Kvasin investují a proč tam stále vyrábí. Mají to spočítané.
11. 10. 2015 21:47
Re: špatně umístěný závod
Nedělaly se za komančů v Kvasinách jen menší série? Kvasiny mají 1500 obyvatel a Rychnov něco přes deset. Já teda neznám podobně významný podnik postavený v podobném zapadákově. Dyžtak mě pouč.

Jo a Kharl má pravdu. S nabíječkama nebo CNG stanicí by mohli začít.
Avatar - boost.
11. 10. 2015 21:23
Re: špatně umístěný závod
Tak výrobní závod Kvasiny tam už stojí několik desetiletí. To jen tak pro pořádek. A ultrazapadákov to rozhodně není, v ČR určitě najdeš daleko větší p.dele než je Rychnovsko.

Díky automobilovému průmyslu šel v posledních několik let okres celkem nahoru.

Ono, nalijme si čistého vína, celá ČR je v porovnání s ostatními zeměmi směrem na Západ tak trochu zapadákov. ;-)