Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Křížením dvou protichůdných modelů vznikla multifunkční Toyota

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Terénní kupé chybělo ve výčtu kontroverzních karosářských kreací současného trhu. Jedno plně vybavené monstrum sportovního původu nabízí grafik křížení modelů od Toyoty.

Než nové auto vyjede z montážní linky, prochází procesy návrhů, náčrtů a jejich vývojem. Zástup designerských posudků absolvovaly i zcela protichůdné modely Land Cruiser a GR86. Poslední generace schopného off-roadu i sportovní novinka unikly poradám u skic na papíře, postup uměleckého formování moderních aut dávno přešel k digitální podobě.

Dominance softwaru umožňuje libovolně kombinovat zdánlivě neslučitelné prvky a v rámci značky Toyota tak vznikl bizarní japonský render. Imaginární novinku ztvárnil automobilový designér Sugarchow, který nejen sebe ohromuje detailním křížením dříve neslučitelných aut. Do parády si tentokrát vzal drsný Land Cruiser schopný pohodlně projet džunglí a sportovní hit GR86.

Houževnatý teréňák měří zhruba pět metrů, do výšky dosahuje 1,9 metru a při celkové hmotnosti téměř 2,5 tuny nemůže být větším kontrastem proti hbitému kupé kratšímu o 80 centimetrů, nižšímu o 60 centimetrů a lehčímu o 1,1 tuny. Land Cruiser filtruje dění okolo – zejména v automatu, zatímco GR86 zprostředkovává dění pod koly plnými doušky a s manuálem nutí řidiče do aktivní součinnosti všemi smysly.

Sugarchow zbořil hranice nemožného, sjednocením dvou příbuzných modelů vyprodukoval subjektivně hezký návrh. Hlavní rysy karoserie patří GR86, zatímco příslušnost k Land Cruiseru prozrazují velká kola obutá do hrubých pneumatik. Vysoký profil gumy kopíruje vytažené blatníky lemované černým plastem, praktický materiál navazuje přes blatníky k prahům po obou stranách zvýšené studie.

Světlá výška odpovídá multifunkčnímu určení konceptu, ztratily se schopnosti držet okreskové tempo na úkor průchodnosti divočinou, kde se hodí ochranný rám, sání nad čelním oknem i střešní nosič lemovaný zepředu světelnou rampou. Dobrodružná konfigurace se povedla, vnější sladění funguje, i když uvnitř chybí velkoprostorová vzdušnost dárce drsného vzhledu.

Profesionální zobrazení promyšleného renderu zaujalo internetové kritiky vyžadující posunutí grafického cvičení k výrobě, respektive k prodeji. Japonská automobilka má o portfoliu jasno, nicméně expediční konverzi by mohl nabídnout aftermarketový úpravce automobilů Toyota. Zájem o karosářské kreace typu SUV-kupé naznačuje potenciál i pro kupé zmutované do off-roadu.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Doporučujeme

3. 9. 2022 12:25
Lift kit
Je k dostání třeba pro Subaru Outback a vypadá to naprosto skvěle:
https://www.pinterest.com/…066618321800182/
A to je zrovna XV sorry, no tak si to vygoogluj:)
A ideálně k tomu kola od Black Rhino