Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pohled šelmy: Toyota GR 86 Special Edition je dravější a hlasitější

Dominik Kovář
Diskuze (0)

V posledních měsících je okolo modelů Toyota GR živo. V případě této nové edice pro model GR 86 doslova.

Nová specifikace zábavné Toyoty GR 86 vás na první pohled ohromí zářivou oranžovou barvou Solar Shift. Ano, barva vskutku upoutá na první pohled. Byl by však hřích se pozastavit pouze u ní. Toyota GR 86 Special Edition totiž nabízí mnohem více.

Speciální edice se pyšní novými sportovními výfuky s černými koncovkami a s vyraženými logy GR. Z designově povedených koncovek výfuku se navíc ozývá drsnější a hlubší vrčení, než v případě standardní GR 86. Oranžová Solar Shift dokonale ladí s černými prvky karoserie, včetně černé fólie na C-sloupku, která připomíná tygří drápy. V černé barvě dostává GR 86 Special Edition také zadní spoiler a osmnáctipalcová matná kola obuta do pneumatik Michelin Pilot Sport 4.

V interiéru se mnoho novinek neočekává. Je zde pár odkazů na limitovanou edici v odstínu oranžové barvy Solar Shift. Model vychází z výbavy GR 86 Premium, což znamená, že v interiéru nebude chybět digitální kokpit o velikosti 7 palců, infotainment o velikosti 8 palců, dvouzónová automatická klimatizace a audiosystém s 8 reproduktory. Sportovní sedadla jsou potažena mikrovláknem UltraSuede v kombinaci s kůží a mají i vyhřívání. Sportovnost modelu podtrhnou hliníkové pedály a sportovní kožený volant.

Video se připravuje ...

Motorizace zůstává u speciální edice neměnná. Atmosférický čtyřválec o objemu 2,4 litru produkuje v americké specifikaci 170 kW (231 k) v 7000 ot./min. A maximální točivý moment 250 Nm. GR 86 s pohotovostní hmotností 1270 kg tak zvládne zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,3 vteřiny.

Celkem 860 plánovaných kusů GR 86 Special Edition se bude prodávat v USA, cenu ale americké oddělení Toyoty zatím neprozradilo. Start prodeje je očekáván s uvedením nového modelového roku 2023. V České republice, potažmo celé Evropě, se s uvedením této “dýňové”, nebo chcete-li “tygří”, limitky nepočítá.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme