Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kupé Nissan Altima končí kvůli nezájmu zákazníků

Michal Fokt
Diskuze (10)
Nastává v Americe soumrak midsize kupé? Nissan přestane vyrábět vůz Altima Coupe a hrozí, že se dvoudveřová auta stanou čistě záležitostí prémiových značek.

Byly doby, kdy Amerika milovala kupé. Nacházeli jste je prakticky ve všech kategoriích od malých (rozuměj kompaktních) aut až po ty nejluxusnější. Ale tahle éra už zjevně skončila. Jak v kompaktech, tak i v midsize třídě byste je spočítali takřka na prstech jedné ruky a zatímco v té prvně jmenované kategorii to vypadá na mírné zlepšení situace, v midsize kategorii zjevně bude ještě hůř.

Končí totiž jedno z posledních mainstreamových kupé Nissan Altima. Něco naznačoval už fakt, že vozy modelového roku 2013 nedostaly naprosto žádná vylepšení oproti verzi 2012 a proslýchá se, že už nebude žádná Altima Coupe 2014 a po vyprodání skladových zásob aktuální verze se už žádná další nechystá.

Nissan ohledně této kauzy mlčí jako hrob, ale dobře informované zdroje tvrdí, že hrobníkem kupé je malý zájem zákazníků a tím pádem minimální prodeje. Altima Coupe už od počátku své kariéry v roce 2007 nesplňovala prodejní představy automobilky a dnes se prý pohybují v číslech, kdy jsou auta na výrobní lince spíše do počtu. Nissan už před časem naznačoval, že je tato kategorie na ústupu, nicméně s tím nesouhlasí konkurenční Honda, jejíž Accord Coupe se u zákazníků těší i nadále značné oblibě.

Nicméně pro trh midsize kupé odchod Altimy znamená, že se v mainstreamové kategorii nabízí už pouze zmíněný Accord, všechna ostatní auta už vyrábí prémiové značky Audi, BMW, Cadillac, Mercedes-Benz a Infiniti. To znamená, že pokud bude zákazník chtít kupé této velikosti, musí zvolit Accord Coupe nebo si dost peněz připlatit. Mimochodem - v nabídce značky i nadále zůstávají exoti jako je Nissan Cube nebo Murano Crosscabriolet... Myslíte si, že je kategorie kupátek střední třídy opravdu mrtvá? Situace v Evropě je totiž dost podobná.

Michal Fokt
Diskuze (10)
18. 7. 2013 13:48
V Evropě je to podobné
Kupé střední třídy od mainstremu prostě nefrčí. Kde je nástupce Peugeotu 407 Coupé, Laguny Coupé, Alfy Brera, Opel Monza/Calibra,...

Snad ten Opel se vytáhne, něco málo se prosléchá.
Avatar - jozephko
18. 7. 2013 11:57
Na Nissan (a japoncov) má nádhernú palubnú dosku
Tá palubná doska vrátane stredového panelu je fakt super. Takže interiér vie Nissan urobiť, keď chce. Ale prečo to neurobí aj v ostatných modeloch?
Avatar - PlumJelinek
18. 7. 2013 11:30
Re: Čím to bude,
Podle mě jde Octávka docela na dračku.

Možná by měli dát na Altimu znak Škodovky a prodávat jí v Evropě, hned by z toho byl bestseller >:D
18. 7. 2013 10:24
Kritika
Lidi, neni to yas tak drahy auto, a vylozene osklivy taky ne, duvodem je proste jednoduse pristup zakazniku, kdy uz ani v americe se nerozhazujou jen tak prachy.
Kazdopadne, jestli zustane fakt jenom Accord jako jediny nepremiove kupecko v tomhle segmentu, tak to je celkem dobra pozice pro hondu, muzete ju mit od cca 24 tisic, a treba vybehove trojkove kupe od BMW zacina na 38,5 ...
18. 7. 2013 08:02
Re: Čím to bude,
>:D :yes: