Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lacko prchal z hořícího trucku, Vršecký bral bronz

Vitek
Diskuze (0)
V sobotu se Adam Lacko radoval z druhého místa, ale v neděli musel v první nedělní jízdě odstoupit poté, co jeho tahač začal hořet. Adam následně přiložil ruku k dílu a hasil. David Vršecký po sobotním pódiu bral stupně vítězů i v neděli.

V měřeném tréninku si pole position pohlídal opět Norbert Kiss. Adam Lacko si vyjel druhou řadu a jeho týmový kolega Vršecký stál na roštu první jízdy hned za jeho zády. Tak jako v sobotu, i v neděli dorazilo na okruh tisíce fanoušků, kteří tvořili vynikající kulisu sedmého podniku.

Po startu první jízdy došlo jak u Adama Lacka, tak u Davida Vršeckého ke kontaktu s René Reinertem. Zatímco Reinert musel odstoupit a David pokračoval s rozhozenou geometrií dál, u Adama měl kontakt s německým závodníkem daleko rozsáhlejší následky. Na turbodmychadle se utrhla olejová hadička, ze které stříkal olej na rozpálený motor. Ten ve třetím kole vzplanul a český jezdec jen tak tak utekl z hořícího vozu. „Pozoroval jsem, že auto kouří, ale pak to chytlo a věděl jsem, že do depa už nedojedu. Rychle jsem se snažil utéct, nikdy přeci nevíte, co to může udělat. Pak jsem se ale rychle vrátil a začal hasit,“ uvedl v depu Lacko.

Závod byl kvůli odklízení Adamova tahače zastavený červenou vlajkou. David se po restartu držel na čtvrtém místě za Halmovou, ale po kontaktu s Reinertem měl rozhozenou geometrii. „Vůbec to nejelo. Ať jsem dělal, co jsem dělal, prostě jsem se před ní nedostal. Nechápu to,“ povzdychl si Vršecký.

Do druhé nedělní jízdy nastupoval Vršecký z třetí řady. Daleko hůře na tom byl Lacko, který startoval z posledního místa. Oba jezdci Buggyry však předvedli fantastický start a cílem prvního kola proletěl David čtvrtý a Adam dokonce osmý! Lacko si následně poradil s dalšími závodníky a v posledním kole se nalepil na čtvrtého Hahna. I když ještě zkusil útok, cílem projel pátý. Tahač s číslem 55 vypadal jak po válce. „Na nedostatek soubojů si nemohu stěžovat. Auto podle toho taky vypadá. Jsem rád, že dnes bereme alespoň nějaké body. Zbytečně jsme si tento víkend vše zdramatizovali,“ poukázal na dvě nuly Adam.

David Vršecký se ze čtvrtého místa probojoval přes Halmovou a Janieca na druhou příčku, ale pak se za jeho záda dostal letošní suverén Kiss. „Asi pět zatáček jsme spolu sváděli férový souboj kolo na kolo. Pak ale přišla nejužší šikana tohoto okruhu a on byl v lepší pozici. I tak mám velkou radost, je to přeci další podium,“ řekl spokojeně Vršecký.

Jezdci Buggyry udrželi vedoucí pozici v poháru konstruktérů, ale dvěma výpadky Adama Lacka se náskok českého týmu snížil na třicet bodů.

Vitek
Diskuze (0)