Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada odhalila koncept zvýšeného kombi Vesta Cross (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (56)
Minulý rok představila ruská automobilka Lada koncept s názvem Vesta sedan, nyní se k vozu přidává i předzvěst kombi, navíc ve zvýšené a oplastované variantě zvané Vesta Cross.

V rámci moskevské off-road show se představí nový koncept Lada Vesta Cross, zvýšená kombi varianta běžné Lady Vesta, kterou jsme měli možnost rovněž v podobě konceptu vidět již minulý rok. Vozu nechybí oplastovaní podobně jako u variant Scout od Škodovky, vepředu pak nelakovaný plast volně navazuje na výraznou masku automobilu.

Nutno říci, že oranžový stroj vypadá notně evropsky a moderně. Vůz jezdí na platformě „Lada B“, která byla vytvořena ve spolupráci s aliancí Renault-Nissan.

Zajímavostí je, že v na první pohled solidním interiéru najdeme volič automatické převodovky, dá se tedy předpokládat, že s touto skříní může případně přijít i sériový vůz, samozřejmě v rámci příplatkové výbavy. Standardem však bude manuální převodovka.

Koncepty Lada Vesta jsou předzvěstí nové modelové řady ruského výrobce, která bude výrazně modernější než doposud, přičemž Vesta sedan má jít do sériové výroby již koncem září. Vesta kombi přijde příští rok, varianta Cross pak pravděpodobně někdy poté. Pod kapotou vozů by se měly objevit nové benzinové jednotky s výkonem 65 až 85 kW. Lada již dříve začala nabízet modely Kalina Cross a Largus Cross, které zaznamenaly prodejní úspěch.

Ondřej Chamilla
Diskuze (56)
28. 8. 2015 22:46
Re: Platforma LADA B
Na slušnosť máš podivné meradlá.
Re: Platforma LADA B
Já chápu ze nejste odborník na platformy Lada. To co nechápu je mechanické prepisování údajú z jiných clánku aniz by tomu ten co opisuje rozumel nebo si to overil.

Jinak pokud nebylo jasné v cem je presne problém mohl jste se me dotázat jiz dopoledne a necekat na to az to bude zmíneno v diskusi,
Re: Platforma LADA B
Slovo redaktor zcela stací, není to nic neprátelského a drzého. Klidne kritizuj i dál, u lidí tvého typu je to normální. Jenom pokud se tesís z toho jak moc me to vadí tak te musím zklamat. Nevadí. Naopak, výborne se bavím. >:D

Jinak navázís se do cloveka který rozumí tématu clánku a slusnou formou upozornuje na chyby coz je v zájmu cténáru a sám v této diskusi más do této chvíle 7 príspevku a ani jeden z nich není k tématu clánku. To není treba dál komentovat.
27. 8. 2015 23:37
Re: Platforma LADA B
Já to rád opravím, ale nebylo jasné na co to opravit a v čem je přesně problém. Ano, na platformy Lady opravdu nejsem odborník.
Avatar - VL4D
27. 8. 2015 20:52
Re: Blýskání na lepsí casy
Pokiaľ sú v článku chyby, nie je neslušné na to upozorniť.