Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Largus: Logan MCV s ruským akcentem (video)

Aleš Jungmann
Diskuze (11)

Automobilka AvtoVAZ představila na moskevském autosalonu levný model Lada Largus, postavený na základě Dacie Logan MCV.

Nový plod spolupráce AvtoVAZu s aliancí Renault-Nissan bude na ruském trhu dostupný od počátku příštího roku a to ve třech výbavových stupních. Sedmimístná verze přijde na jaře. Výroba Lady Largus bude v Togliatti spuštěna již na konci roku letošního.

Pod kapotou bude zážehový čtyřválec Renault o objemu 1,6 litru. Základní cena pětimístné verze je stanovena na 340 tisíc rublů, tedy 197 tisíc Kč, nejlépe vybavený Largus pak přijde na zhruba 243 tisíc Kč.

Artem Fedosov, viceprezident AvtoVAZu pro prodej a marketing uvedl, že Lada Largus v závislosti na zvoleném stupni výbavy nabídne například výškově nastavitelné sedadlo řidiče i volant, ABS, klimatizaci, rádio s CD a MP3, přední a boční airbagy, systém ISOFIX pro uchycení dětských sedaček či tříbodové bezpečnostní pásy na všech sedadlech.

U nás začíná Dacia Logan MPV na částce 199.900,- Kč, za nejlevnější sedmimístnou verzi vybavenou zážehovým agregátem 1,6 62 kW zaplatíte 259.900,- Kč.

Jediným patrným rozdílem mezi Loganem MCV a Ladou Largus je pozměněná mřížka chladiče a kruhová, nikoliv obdélníková záslepka závitu tažného zařízení pod pravým světlometem.

Interiér by měl být oproti evropskému Loganu MCV lehce přepracován, podvozek pak byl blíže nespecifikovanými zásahy upraven (zesílen) pro provoz v ruských podmínkách. Largus (v překladu „bohatý; štědrý“) vychází z loňského konceptu R90, s jeho prodejem mimo země bývalého Sovětského svazu se nepočítá.

Zhruba v polovině příštího roku pak Lada začne prodávat i verzi postavenou na základě Loganu Van pod obchodním označením Furgon.

Aleš Jungmann
Diskuze (11)
30. 8. 2011 10:37
Re: postavený na základě Dacie Logan MCV
Tak určitě na náš trh tohle auto určeno není :-) .... půlka Rumunů před 20 lety jezdila s kárama taženýma koněma, takže kombi-užitkový logan tady odvádí dobrou práci a může asi i v zemi "kde zítra znamená již včera " :-)
Avatar - Ada je zase tady
29. 8. 2011 22:41
Re: postavený na základě Dacie Logan MCV
Nejvetsim nedostatkem tehle kreatury jsou ty rendlikovska streva :no:
Avatar - Parda71 (BMWfans)
29. 8. 2011 22:00
Re: postavený na základě Dacie Logan MCV
Celkem joke po ránu tahle zpráva. V Rusku se ale Logan tuším prodával pod značkou Renault, takže si tam ten guláš dovedu představit. Každopádně je tenhle čin hodně úsměvný...
29. 8. 2011 20:20
Re: postavený na základě Dacie Logan MCV
Ktovie, či Rusi...
Namaľuj si tam masku z Volva a spadneš pod stôl, ako hrozne to bude vyzerať...
29. 8. 2011 20:20
Re: postavený na základě Dacie Logan MCV
To je v pohodě :-)