Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce vznikne i jako roadster

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Šéf Lamborghini Stephan Winkelmann potvrdil, že vrcholná varianta Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce dostane rovněž otevřenou verzi. Dealeři již přijímají objednávky.

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV, tedy Superveloce, což znamená „superrychlý“, je vrcholnou variantou vozu. Poprvé jsme si mohli tento supersport prohlédnout na letošním ženevském autosalonu a jeden kus již jezdí i v České republice. Vůz je omezen na pouhých 600 kusů.

Nyní jsme se však z úst šéfa automobilky Stephana Winkelmanna dozvěděli, že k uzavřené variantě přijde i roadster, se kterými si zájemci mohou užívat otevřené nebe nad hlavou. Tato varianta pak bude ještě vzácnější, vznikne pouze v 500 kusech.

Winkelmann magazínu Autocar doslova řekl: „Aventador LP 750-4 Superveloce je nejpurističtější, sportovně orientovanou a emocionální inkarnací Lamborghini a všech 600 vozů již bylo prodáno, přičemž první dodávky k zákazníkům probíhají nyní. Budeme vyrábět také verzi roadster, naši dealeři po celém světě již přijímají objednávky.“

Specifikace roadsteru ještě nebyla zveřejněna, očekává se však o malinko větší hmotnost a pomalejší zrychlení než u kupé. Aventador SV přitom má 6,5 litrový dvanáctiválec s výkonem 750 koní (552 KW) v 8400 otáčkách za minutu a točivým momentem 690 N.m. Zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině proběhne za 2,8 sekundy, maximální rychlost je vyšší než 350 km/h. Převodovka je pak sedmistupňová automatická. Severní smyčku Nürburgringu pak vůz zvládl zajet za skvělý čas těsně pod sedm minut.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)