Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Countach slaví padesátku. Jak by se vám líbil jeho návrat v této podobě?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini Countach, zřejmě nejznámější model slavné značky, v letošním roce slaví 50. narozeniny.

Přesněji řečeno, před půlstoletím italská automobilka na ženevském autosalonu představila prototyp. Výroba odstartovala o tři roky později.

Dá se očekávat, že Lamborghini takhle významné výročí nějakým způsobem připomene, už teď se ostatně spekuluje o modelu inspirovaném právě plakátovým supersportem Countach.

Co kdyby se ale Countach vrátil úplně, pochopitelně v modernizované podobě?

Stejnou otázku si položil grafik a designér vystupující na internetu jako ARC design. A nabízí na ni také odpověď.

Prezentuje se totiž vlastní vizí moderní interpretace ikonického modelu, která se jmenuje jednoduše Countach 50. A za nás je moc povedená.

Ve srovnání s originálem je sice koncept poněkud uhlazenější, nepostrádá však charakteristickou dramatičnost. Typické ostré hrany navíc na svých místech z většiny zůstaly, studie však postrádá vyklápěcí světlomety. Chybí také klasická zpětná zrcátka.

Vůz naopak dostal několik moderních prvků, například svítilny s laserovou technologií, díly z uhlíkových vláken, moderní kola, výrazný difuzor, do něhož jsou integrovány koncovky výfuku, nebo třeba aktivní aerodynamické prvky v podobě výklopných přívodů vzduchu k motoru nebo zadního křídla.

Motor je pak na svém místě, tedy před zadní nápravou. Je rozhodně příjemné, že tvůrce moderní Countach nepojal jako elektromobil.

ARC Design nabízí pohled také do interiéru, který je současný zejména digitálním přístrojovým panelem a velkou obrazovkou multimediálního systému.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme