Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán Spyder bude již na IAA 2015

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem se má stát místem světové premiéry Lamborghini Huracán Spyder.

Automobilka Lamborghini má podle dostupných informacích před sebou poměrně perné dva měsíce. Na srpnovém Concours d´Elegance v Pebble Beach se má představit otevřený Aventador SuperVeloce a prozatím tajemný HyperVeloce.

Další světová premiéra se pak má podle informací holandského magazínu Autovisie odehrát v polovině září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, kde má být představeno Lamborghini Huracán Spyder, jehož odhalení bylo ještě nedávno spojováno s ženevským autosalonem, pořádaným v březnu příštího roku.

Na letošním IAA se tak automobilka s býkem ve znaku postaví přímo proti své největší konkurenci se vzpínajícím se koníkem ve znaku. Frankfurt byl totiž potvrzen jako místo oficiální výstavní premiéry již odhaleného Ferrari 488 Spider.

Novinka od Lamborghini podobně jako její konkurent půjde ve stopách výchozího kupé, což znamená, že se můžeme těšit na 5,2litrový vidlicový desetiválec o výkonu 448 kW (610 koní), kombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol.

Vedle použití atmosférického motoru a pohonu všech kol se Lamborghini od konkurenčního Ferrari pravděpodobně odliší i přístupem ke konstrukci střechy, která by měla být podobně jako u Gallarda plátěná.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)