Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini SC18 je jediné na světě. Prohlédněte si ho v pohybu. A pusťte si i zvuk!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini loni pro jediného šťastlivce postavilo speciální model SC18, který nebude mít nikdo jiný na světě. Prohlédněte si ho v pohybu a poslechněte si, jak zní.

Nebo abychom byli přesní, jedinečný vůz postavila divize Squadra Corse, která má v Lamborghini na starost motorsport. Výtvor se jmenuje jednoduše SC18 a i když byste podle původu možná řekli, že jde o závodní stroj, není to tak úplně pravda. Auto se sice na okruhy skvěle hodí, má ale také silniční homologaci.

Základem SC18 je Aventador, což jste z obrázků jistě poznali, oproti sériovému modelu je tu ale spousta změn – především v oblasti aerodynamiky. Nejnápadnějším prvkem je obrovské, nastavitelné karbonové křídlo. A zaujme také spousta otvorů pro přívod vzduchu. Do motorového prostoru jich vede o 12 víc.

O pohon se stará 6,5litrový dvanáctiválec, samozřejmě atmosfericky plněný, jehož výkon dosahuje 770 koní při 8500 ot/min. Točivý moment vrcholí při 6750 ot/min 720 newtonmetry. Motor je spojen se sedmistupňovou převodovkou a roztáčí všechna kola.

Údaje o dynamice bohužel neznáme, ale tak nějak tušíme, že SC18 je rychlé auto. Hodně rychlé.

Lamborghini v tajnosti drží také jméno šťastlivce, který si u něj vůz objednal. Stejně jako částku, kterou za něj musel zaplatit.

Vůz se však nedávno objevil na festivalu rychlosti v Goodwoodu, takže si ho aspoň můžeme prohlédnout a především poslechnout. Tak si to užijte.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme