Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini si za první čtvrtletí připisuje další prodejní rekordy

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Italský výrobce exkluzivních supersportů vstoupil do nového roku dalším parádním čtvrtletím.

Za první tři měsíce roku 2022 měla italská automobilka obrat 592 milionů euro, což znamená meziroční růst o 13,3 procenta. Už loňský rok byl přitom pro italského výrobce rekordním. Provozní zisk pak vzrostl dokonce o 25 % - tedy ze 142 milionů euro na 178 milionů euro.

Automobilka navíc za první tři měsíce prodala 2.539 vozidel. Meziročně se tak bavíme o nárůst o 4,8 procenta, což se také pozitivně projevilo na ekonomických výsledcích značky. Prémiový výrobci tak v poslední době ukazují, že jsou schopni dosahovat vyšších zisků a lepších prodejů navzdory nepříliš pozitivní situaci.

Video se připravuje ...

První čtvrtletí bylo dosud nejlepším ve všech hlavních ukazatelích, jak obchodních, tak finančních,“ uvedl Stephan Winkelmann, šéf italské značky. „Je to výsledek vysoce atraktivní produktové nabídky a strategie, jejímž cílem je udržet vysoký zájem vytvářením menší nabídky než je poptávka, v kombinaci s vyváženým rozložením prodeje ve třech hlavních světových regionech.“

Provozní šéf automobilky Paolo Poma však nezapomněl připomenout, že začátek roku 2022 se na trhu nesl v kontextu nejistoty, navzdory které dokázala společnost uspět a znovu tak ukázala odolnost značky Lamborghini. V dalších měsících tak chce automobilka pokračovat v meziročním růstu.

S tím by jí přitom mohly pomoci nejen lepší prodeje, ke kterým může pomoci otevření několika nových dealerství, ale také vstup do světa NFT investic, které mohou oslovit moderně smýšlející zákazníky a fanoušky značky.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme