Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini zvažuje extrémní limitku. Postaví konkurenta Aston Martinu Valkyrie?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Vedení italské značky potvrdilo, že zvažuje malou produkci vozů s extrémním aerodynamickým balíčkem. Chce konkurovat britským automobilkám.

O budoucích plánech italského výrobce supersportů se rozpovídal šéf Stefano Domenicali. Potvrdil, že automobilka by ráda zhotovila limitku vozů s „extrémním aerodynamickým balíčkem“ s hodnotou na úrovni modelů Centenario či Veneno.

Mohlo by jít o odpověď na nedávná díla britských automobilek. McLaren ve Wokingu připravil model Senna, Aston Martin se zase pyšní vozem Valkyrie. Podle insiderů by vůz měl nabídnout ještě agresivnější aerodynamický balíček, než jakým se chlubí nový Aventador SVJ.

Spekuluje se už i o možnostech pohonné jednotky. Je téměř jisté, že Lamborghini zůstane věrné atmosférickým motorům, některé zdroje však uvádí, že by Italové mohli sáhnout po hybridním pohonném ústrojí, které by kompenzovalo absenci turbodmychadla.

Domenicali dále prozradil, že Lamborghini hodně záleží na rekordních časech z Nürburgringu. Vzpomeňme nedávný úspěch právě Aventadoru SVJ, které se s časem 6:44.97 s stalo nejrychlejším produkčním automobilem na Severní smyčce.

Lídr italské automobilky ovšem říká, že „Lambo“ nechce stavět supersporty na jedno kolo, tedy vozy s technologiemi, které na maximum svých schopností dosahují jen omezenou dobu. Řekl, že značka chce produkovat auta na vysoké úrovni, které pracují na sto procent jedno kolo za druhým.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)