Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia představila novou speciální edici modelu Ypsilon

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Automobilka sice stále čeká na svou renesanci, přesto ukazuje alespoň nějaké známky života.

Ačkoliv mnozí očekávali, že vznik společnosti Stellantis bude pro značku Lancia znamenat konec, opak se stal pravdou a tradiční italská automobilka očekává v příštích letech výrazný rozvoj. V současnosti ale stále nabízí pouze jediný model na jediném trhu, kterému ale dopřála alespoň novou speciální edici.

Model Lancia Ypsilon, prodávaný pouze v Itálii, se totiž nově představil ve speciální edici Alberta Ferretti, která vznikala ve spolupráci se známou italskou módní návrhářkou a nese její jméno.

Vůz v této edici může být lakován exkluzivním šedým lakem Alberta Ferretti Grey se speciálním duhovým efektem, který zvýrazňuje „růžové světelné body ukryté v karoserii.“ Podle automobilky tak prý pomáhá zdůraznit „ženskou eleganci a krásu“ modelu.

Zákazníci si ale mohou zvolit také jiné barvy, jako Snow White, Pietra Gray, Vulcano Black nebo Bicolor Black, která v sobě kombinuje matnou i lesklou černou barvu. Bez ohledu na odstín karoserie je ale každý vůz ozdoben saténově chromovanými doplňky a plaketkami Alberta Ferretti na předních blatnících.

Lancia bohužel nezveřejnila snímky z kabiny, sedadla by však v rámci aktuálních trendů měla být čalouněna materiálem z recyklovaného polyesteru a na jejich hlavových opěrkách má být monogram AF. Interiér pak mají zdobit drobné detaily v odstínu Rose Gold.

Po stránce výkonu ale nepřišlo nic zajímavého. Pod kapotou totiž může být buď litrový hybrid s výkonem 51 kW, který zrychlí z 0 na 100 km/h za 14,2 sekundy, nebo 1,2litrový motor na benzín a LPG se stejným výkonem, který se ale na 100 km/h dostane za dlouhých 15,3 sekundy.

A cena? Pokud byste po Lancii Ypsilon Alberta Ferretti skutečně moc toužili, budete se pro ni muset vypravit do italského showroomu, kde cena hybridu startuje od 18.500 eur, tedy cca 469.400 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

8. 12. 2021 17:31
Taliáni sú machri...
ako variť z vody a piť lacné víno.
Aj Grande Punto mastili v Európe13 rokov!!!
7. 12. 2021 09:45
Asi by stalo za to i okomentovat tu cenu.
Ze zahrnuje i NoVa dan, coz jeste neni DPH, ale dan z noveho auta.
Dneska uz nevim, kolik dela. Kriteria nejsou jednoducha, ale je to minimalne 11 nebo 12%.

Dph se pak pripocte k te cene vcetne NoVa.
Avatar - Plautus
6. 12. 2021 21:22
Re: Práca redaktora
Triafaš (kalamáre) vedľa.
Avatar - Plautus
6. 12. 2021 21:21
Re: Práca redaktora
Autor zjavne očakával, že mu pristanú “rovno na stole”. Takto len ukázal svoju nemohúcnosť.
Hlavne, že objavili Kodiaq s vyhrievaným stanom na streche :D
6. 12. 2021 20:31
Re: Práca redaktora
Gramatiku má v pořádku?