Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender Paul Smith: Pestrý originál s 27 laky karoserie

David Bureš
Diskuze (0)
Britský návrhář Paul Smith je velkým fanouškem Defenderu. Proto si nechal navrhnout speciální exemplář tohoto offroadu.

Letošní rok je posledním rokem výroby aktuálního provedení Land Roveru Defender. Britský výrobce se tak s tímto legendárním offroadem začal loučit. Součástí loučení je i unikátní Defender z dílny designéra sira Paula Smitha. Ten je pestrobarevný, jak je pro tohoto návrháře typické.

Smith na návrhu vozu úzce spolupracoval s šéfdesignerem Land Roveru Gerrym McGovernem. Na tvorbě unikátního Defenderu se též podílel designérský tým divize Special Vehicle Operations, která má v automobilce Jaguar Land Rover na starosti projekty speciálních modelů.

Výsledkem prací je Defender s panely karoserie v 27 různých odstínech, které osobně vybral právě Smith. Z vybrané sady odstínů na základě vzorníku barev Pantone pak byly speciálně namíchány laky. Inspirací byly barvy britské krajiny nebo laky použité na Defenderech ozbrojených složek.

Změn se dočkala kabina, která měla dostat nádech luxusu a nabídnout pro Smithe typický smysl pro detail. Proto se uvnitř objevují některé netradiční detaily – obrázek sady klíčů vytištěný ve schránce mezi sedadly, ručně malovaná včela na střeše a ciferník s logem Paul Smith.

Sedačky jsou čalouněny kombinací kůže a tkaniny, kterou Smith v minulosti použil též na návrzích pro americkou společnost Maharam. Objevuje se na nich motiv pruhů, tak typický pro Smithe.

Unikátní Defender Paul Smith následuje po příchodu tří nových speciálních verzí Defenderu – Autobiography, Heritage a Adventure. Ty mají být součástí letošní celoroční rozlučky s modelem Defender. Jeho výroba bude ukončena v prosinci, produkce nástupce se rozběhne nejdříve v létě 2016.

David Bureš
Diskuze (0)