Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery Sport dostal nové provedení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mezi premiéry letošního IAA patří i Land Rover Discovery Sport v novém stupni výbavy s označením HSE Dynamic Lux.

Land Rover Discovery Sport byl světu představen začátkem loňského září a nyní zhruba po roce se na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem předvádí v novém provedení HSE Dynamic Lux. Novinka má nabízet atraktivnější vzhled i nové prvky výbavy.

Pro exteriér nového provedení bude standardem kombinace laku karoserie se střechou, sloupky a dalšími detaily v černé Narvik. Standardem jsou leskle černá litá 20-palcová kola.

Interiér nabídne především nové odstíny čalounění sedadel a obložení palubní desky i dalších částí. Pozornost mají přitahovat i detaily, jakými jsou lišty na středové konzole nebo prošívání čalounění v odstínu karoserie.

Spolu s novým stupněm výbavy zmiňuje Land Rover u Discovery Sport i systém All-Terrain Progress Control (ATPC) známý z velkých Range Roverů včetně modelu Sport. Ten umožňuje řidiči pomocí tempomatu nastavit v terénu rychlost od necelých 2 do maximálně 30 km/h, díky čemuž se lze plně soustředit na cestu před sebou, protože elektronika nedovolí rychlejší jízdu.

Pro modelový rok 2016 je pak připomenut i systém Active Driveline, který samočinně kombinuje výhody pohonu předních a všech kol. Řidič má navíc možnost sledovat jeho činnost prostřednictvím zobrazení na osmipalcovém displeji multimediálního systému.

Podobně jako Range Rover Evoque může být i Land Rover Discovery Sport vybaven odpružením Adaptive Dynamics s adaptivními tlumiči MagneRide.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
17. 9. 2015 13:21
Lahůdka
Lahůdka... delší koment by byl jen bohapustým žvatláním pod vlivem silně pozitivní emoce.