Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Freelander 3 se bude podobat Discovery, nabídne 7 míst

Diskuze (1)
Land Rover již dokončuje vývoj třetí generace Freelanderu. Technicky bude vycházet z Range Roveru Evoque, bude však větší.

Příští Freelander se intenzivně testuje, však se má představit už příští rok. Zatím se maskuje jako Range Rover Evoque, od luxusnějšího sourozence se ale nakonec bude nejvíc lišit právě vnějším kabátem. Pod ním najdeme společnou techniku – tedy radikálně přepracovanou platformu současného Freelanderu, dvě verze pohonu všech kol, nový devítistupňový automat a brzy také novou generaci čtyřválcových motorů AJ200.

Freelander ovšem bude mít prodloužený rozvor. Design se sblíží s Land Roverem Discovery, společně s ním totiž bude tento model tvořit jeden ze tří pilířů Land Roveru – dalšími jsou modely Range Rover a pracovní řada Defender. V této souvislosti není vyloučeno ani opuštění názvu Freelander, jak informoval britský Autocar.

Land Rover chystá hned dvě verze – standardní pětimístnou a nově i sedmimístnou. I tím se příští Freelander přiblíží k Discovery. Varianta se třemi řadami sedadel bude mít zřejmě prodlouženou karoserii a bude cílit primárně na americký trh. Automobilka očekává neustálý růst zájmu o SUV, a tak chystá ještě další deriváty: takzvaný Evoque XL, který vyplní mezeru mezi současným Evoquem a Range Roverem Sport, dále „městské“ Discovery s délkou lehce přes čtyři metry a zřejmě i podobně velký baby Evoque.

Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
5. 9. 2013 20:46
parada
uz som sa bal ze sa land rover na novy freelander akosi vykaslal... teraz ked im to s novym range roverom aj sportom aj evoqom pekne slape.... treba pokracovat v nasadenom tempe a konkurenciu pekne zdrtit este dalsim novym freelanderom :yes:

uz sa na neho velmi tesim.. land rover je proste king :yes: :yes: :yes: