Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover nezapomněl na originální Defender, přichystal mu nové příslušenství

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nesmrtelný pracant a dobrodruh nabídne možné vylepšení interiéru, exteriéru i střešní stan.

Po ukončení výroby starého Land Roveru Defender v roce 2016 by se mohlo zdát, že tradiční britská automobilka na svůj ikonický model již zapomněla a dál se věnuje jeho modernímu nástupci, který byl představen v roce 2019. Jenže tak to rozhodně není. I původní model, který je ikonou pro objevitele, dobrodruhy i pracovníky v nejnáročnějším prostředí, stále dostává péči od výrobce.

O tom se mohli přesvědčit návštěvníci letošní akce Goodwood Revival, kde automobilka představila nové příslušenství pro původní Defender. Některé komponenty vyrábí samotná automobilka, jiné dostaly posvěcení od divize Land Rover Classic. Zákazníci se přitom mohou těšit na praktické doplňky, vylepšení interiéru i speciality jako je střešní stan.

Video se připravuje ...

K prezentaci všech vylepšení sebou automobilka přivezla několik aut, přičemž nejvýraznější byl černá Defender Expedition Camper, který už na první pohled zaujme střešním stanem TentBox a boční markýzou. Černě lakovaný vůz dostal i LED přední světlomety, boční nášlapy, kola Black Sawtooth s černými středy a černé dekory exteriéru, včetně specifické masky, černých rámečků světel, černého označení modelu, atd.

Kabina zaujme především obytnou vestavbou od The Ply Guys, která byla schválena v Land Rover Classic. Ta obsahuje černou podlahu s pruhy, tvídem čalouněné sezení/lůžko, břízovou stropnici se zabudovanými světly, kuchyňskou linku s výsuvnými šuplíky, na míru vytvořený úložný prostor na boku a výsuvný šuplík z břízové překližky v zadní části. Vůz by tak měl nabídnout plný cestovní komfort.

Kromě modelu Expedition Camper však Land Rover přivezl i další zajímavé kousky. Například Defender 110 se střešním nosičem a žebříkem, kůží čalouněným volantem a SVX slitinovým voličem převodovky. Nechyběl však ani Defender 90 Station Wagon s paketem Silver Exterior, který zahrnoval 16“ kola Wolf, LED světla, a další drobné úpravy.

Pozornost však přitahovala i dvojice speciálně upravených modelů, které plnily roli doprovodných vozů při zákaznické akci Land rover Trophy a dostaly speciální příslušenství z paketů Land Rover Classic Trophy I a Trophy II.

Paket Trophy I Tribute Pack obsahuje mřížku chladiče Heritage s kovovým znakem, přední ochranný A-rám, nárazník se zabudovaným navijákem a speciálně lakovaná 16“ ocelová kola Wolf. Trophy II Tribute Pack obsahuje dobrodružně laděnou masku chladiče a kovový Heritage znak, doplněný černým nápisem Defender a černými rámečky světlometů. Vůz dostal kamuflážní expediční polep, 18“ litá kola Sawtooth, nárazník s integrovaným navijákem a zástěrky s bílým tradičním logem.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme