Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Landwind E32 je nestoudnou čínskou kopií Range Roveru Evoque

Ondřej Chamilla
Diskuze (50)
Podobných případů jsme viděli již mnoho. Úspěšný (nejen) evropský vůz se stane inspirací pro vzhled laciného čínského stroje. Nyní je to ale trochu jiné – z bočního pohledu je totiž Landwind E32 na první pohled s Evoquem totožný.

Nákresy ukazují přesnou podobu modelu E32, který je natolik podobný Range Roveru Evoque, že by to bylo až zábavné, nebýt to tak smutné. Blatníky, linie střechy a dokonce i fonty nápisů vypadají stejně. Ostatně tento výrobce z nejlidnatější země světa si s designem svých vozů zrovna neláme hlavu. Model X5 sice není podobný stejně pojmenovanému BMW, ale jeho příď jako by z oka vypadla Toyotě RAV4.

Zpět však k E32, u které již známě některé technické údaje. Pod kapotou s velkým nápisem „Land wind" se nachází dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 142 kW (190 k) a točivém momentu 250 N.m ve spojení se šestistupňovou manuální převodovkou či osmistupňovým automatem. Auto jezdí na zkrácené platformě modelu X8. Podle prvních informací přijde Landwind E32 na čínský trh v posledním čtvrtletí tohoto roku, a to s cenou 19 175 dolarů, tedy zhruba 380 000 Kč.

Paradoxem je, že nákresy pocházejí z patentového úřadu. Landwind tedy chce vlastnit práva na tento design. Evropské automobilky se však proti kopírování nemohou příliš bránit, zejména pokud chtějí samy na největším trhu světa své vozy prodávat.

Ondřej Chamilla
Diskuze (50)
Avatar - Ji/Ri
5. 5. 2014 17:53
Re: Asijský tygr
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :-*
Avatar - Ji/Ri
5. 5. 2014 11:21
Re: Asijský tygr
Josefe? .... zajeď kam patříš, smetáku! ..z tebe musí mít okolí radost, hlavně teda, když o tobě neví, viď, koblížku? >:D >:-[] ;-)
Avatar - Ji/Ri
4. 5. 2014 12:51
Re: Asijský tygr
No tak, Josefe.... ;-) dobrou chuť přeji >:-[] ...však co, ono je to vlastně jako shnilý banán, viď? >:D a te´d už zajeď kam patříš ty ometáku!
Avatar - Ji/Ri
3. 5. 2014 21:29
Re: Asijský tygr
Právě sis umístil vlastní výtvor hnědé barvy přímo do otevřené pusinky, Josefe 8-s >:-[] ... hodnotit tě nebudu, nejsem odborník ;-) ... a hlavně, co nezvládli rodiče už marně dožene někdo jiný :-! Hodně štěstí, Rychtáři ;-)
Avatar - Ji/Ri
3. 5. 2014 12:01
Re: Asijský tygr
Ano, Josefe. Pohled do své garáže je hodně smutný, že? ...ba až tristní zjištění ;-)