Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Citroën CX

David Bureš
Diskuze (6)
Co může nabídnut evropské Auto roku 1975 v jednadvacátém století?

Citroën CX, dávný předchůdce současného sedanu C6, se v roce 1975 stal evropským Autem roku 1975, když porazil první generaci Volkswagenu Golf. Co může tento netradiční francouzský automobil nabídnout v dnešní době? Odpověď může poskytnout uživatelská recenze na Moje.auto.cz.

O modelu CX se někdy hovoří, že je posledním pravým Citroënem. To proto, že v polovině sedmdesátých let byla tato automobilka převzata Peugeotem.

Majitel si na vozu pochvaluje především jeho pohodlí. O jízdě tvrdí, že má při ní pocit jakoby letěl. Pro překonání vyšších překážek je navíc možné nadzvednout podvozek.

Výhodou je podle uživatele také bezpečnost vozu, zvláště při čelním nárazu. Řidič je chráněn značnými deformačními zónami, litinovým agregátem a mohutnou nápravnicí, která je součástí pomocného rámu. K tuhosti karoserie také přispívají pevné a silné plechy.

Citroën CX je tak jako ostatní vozy z této doby náchylný ke korozi, což vede k tomu, že je většina CX v současné době v zuboženém stavu. Při opravě je třeba počítat s horší dostupností náhradních dílů, ty originální jsou navíc drahé.

Zbývající část recenze včetně podrobného vysvětlení principu hydropneumatického systému najdete na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - gld
2. 7. 2011 21:50
Re: To byla doba,
Tie zakrytované zadné kolesá by ma zaujímali..proste sa to vytratilo a koniec. Pritom citroen mal na to pomaly copyright, nehovoriac že to bolo zaujímavé riešenie.

Posledné auto zo zakrytovanými zadnými kolesami čo pamätám je honda insight prvej generácie.
Avatar - ryman
2. 7. 2011 20:37
Re: nádhera
tak tak :yes:
Avatar - cri-cri
2. 7. 2011 18:14
krasa
to auto miluji jen škoda že se v ČR neda skoro sehnat leda předražené [odkaz] ale to už moc starý a pěknější je pro me už modernější palubka [odkaz]
2. 7. 2011 15:07
Nádhera
:yes:
2. 7. 2011 14:43
To byla doba,
kdy každá automobilka měla svůj rukopis, svoje specifika. Krásné aerodynamické auto. Říkám si, proč dnes, kdy se každý ohání ekologií se nezakrývají zadní kola a podovozek? Zlepší to prokazatelně aerodynamiku i spotřebu. Nebo z nějakého důvodu nesmí být zadní kola z boku překryta?