Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lego představuje další model pro milovníky aut, Ford F-150 Raptor

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Stavebnice nadupaného pick-upu má motor s pohyblivými písty a funkční odpružení všech kol.

Společnost Lego se pochlubila nejnovějším automobilovým přírůstkem v řadě Technics, kterým se stala stavebnice populárního pick-upu Ford F-150 Raptor. Stavebnice číslo 42126 má celkem 1.379 kostek, je určená pro sběratele starší 18 let, první kusy se začnou odesílat prvního října a její česká cena je 3.899 Kč.

Lego Technics Ford F-150 Raptor má vždy oranžovou barvu, podobnou odstínu Code Orange z nabídky Ford, a po sestavení měří 42 centimetrů na délku, 18 centimetrů na šířku a 15 centimetrů na délku.

Mezi jeho zajímavostmi pak výrobce zmiňuje například možnost otevřít všechny dveře, víko korby nebo kapotu, pod kterou je ukryt motor V6 s pohyblivými písty. Raptor navíc dostal i plně funkční odpružení všech kol a podle některých snímků by mohl mít i funkční řízení.

Pro milovníky terénních vozidel má Lego ve své nabídce kromě Raptoru i levnější Jeep Wrangler, který ovšem není tak propracovaný, nebo draží Land Rover Defender, který má i funkční pohonné ústrojí. Pro větší hračičky pak Lego nabízí i dálkově ovládaný offroad s pohonem 4x4.

Video se připravuje ...

Před časem se navíc Lego pochlubilo další stavbou modelu ve skutečné velikosti, kterým se tentokrát stalo Lamborghini Sian. Jeho stavba probíhala na Kladně, podobně jako před časem stavba Lego Bugatti Veyron 1:1, a mezi jeho přednosti patřilo kromě osvětlení i lakování některých komponent přímo v Lamborghini.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme