Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lego představuje nový Jeep Wrangler, pod stromečkem ho ale nečekejte

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Nová stavebnice Lego Technics má 665 dílků a řadu zajímavých detailů, na trh se však dostane později, než bychom očekávali.

Lego v posledních letech představilo několik působivých stavebnic, které zaujaly nejednoho příznivce automobilů. Z historie vzpomeňme například sportovní a supersportovní vozy Porsche 911, Bugatti Chiron nebo Lamborghini Sián. Milovníci filmových klasik si pak přijdou na své s Astonem Martin DB5 Jamese Bonda, Dodge Charger z Rychle a zběsile nebo nedávno představeným vozem Ecto1 z Krotitelů duchů.

Pro milovníky offroadů mělo Lego v nabídce dlouho jen Land Rover Defender nové generace, který ovšem nabízel řadu působivých funkčních prvků. Nyní se však nabídka rozšiřuje o Jeep Wrangler Rubicon, který je vůbec prvním modelem značky Jeep v nabídce společnosti Lego. Stejně jako Land Rover by však měl být působivou stavebnicí.

Na rozdíl od některých dříve představených modelů není nový Wrangler zpracován s takovým důrazem na detail, přesto návrháři zachovali ikonickou masku modelů Jeep, kulaté světlomety, vystouplé blatníky nebo charakteristický rám.

Video se připravuje ...

V podbězích jsou výrazné terénní pneumatiky, vůz by měl mít autenticky fungující podvozek, funkční řízení předních kol a funkční naviják pod předním nárazníkem. Nechybí možnost otevřít přední dveře i kapotu a vzadu je připravena sklopná lavice.

Stavebnice Lego Technics s číslem 42122, která je určena pro nadšence s věkem od 9 let, by byla skvělým vánočním dárkem, jenže tuhle příležitost společnost bohužel propásla. Stavebnice už je sice i s českou cenovkou 1.329 Kč vystavena na stránkách společnosti Lego, dostupnost je ovšem až od 1. ledna 2021.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

5. 12. 2020 18:31
Re: nevadi
Tak teraz už chápem niektoré tvoje príspevky. Deti, ktoré vyrástli s Legom, obvykle nevedia chytiť do ruky ani skrutkovač a keď už musia, tak sa pýtajú, do ktorej strany majú točiť... :D
Ich svet funguje na "zacvaknutie"...
5. 12. 2020 16:36
Re: nevadi
Tiez som si zacal lego kupovat az po 18ke. Detsky sen, na ktory moji rodicia jednoducho nemali. Kazdopadne je to dobra zabavka a je mi jedno ak sa aj niekto z toho smeje. Zvycajne sa dosmeje, ked sa nahodou ocitne v mojej obyvacke.
Ale teda na tomto nevidim nic take, ze must have. Dokonca ani nerozumiem clanku preco to stalo za zmienku.
Avatar - 3_diamanty
5. 12. 2020 13:28
Re: nevadi
aj v 38 sa citim hodne mlady to je fakt ;-) .. nikdy som sa nemal lepsie :yes:

ono chlapi su jak velke deti... ze jo... navyse lego nie je nejaka hrkalka.. to je nekonecne more fantazie objavovania a laska na cely zivot bez ohladu na vek .... ;-) .. milujem lego :yes:
5. 12. 2020 11:35
Re: nevadi
Nechcel si náhodou napísať: My deti...? ;-)
Avatar - 3_diamanty
4. 12. 2020 22:42
nevadi
my lego zberatelia pockame vianoce nevianoce ..... kazdopadne tento kusok od lega si opat nenecham ujst a uz sa na neho teraz moc tesim ... :yes:

naposledy som kupoval zltu F500vku... ale to nebolo lego technic ale lego creator... https://stavebnice-lego.heureka.sk/…-10271-fiat-500/ tak ci onak tu ale tiez ide o vernu kopiu skutocneho auta ...