Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus chystá vlastní odpověď na Lamborghini Urus. Dorazit má za dva roky

Tomáš Dusil
Diskuze (52)
Na posledním autosalonu v Detroitu uvedl Lexus koncept velkého SUV LF-1 Limitless. Nyní jsou již známy bližší podrobnosti tohoto SUV „bez limitů“.

Vozy kategorie SUV stále více přitahují potencionální zájemce. Těm již léta nestačí jen vyšší posez, snazší nastupování či vyšší světlá výška vozu, která v kombinaci s pohonem všech kol zajišťuje případnou průchodnost i mimo zpevněné cesty. Chtějí stále lepší jízdní dynamiku a nejlépe výkony sportovního vozu. Co naplat, že vinou vysokého těžiště žádné SUV nikdy nebude (a ani nemůže) jezdit jako nízké sportovní auto.

K již etablovaným vozům Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Porsche Cayenne, Maserati Levante či Lamborghnini Urus údajně přibude brzy obdobně pojatý Lexus. Tvarově stejně jako ideou má vycházet z konceptu LF-1 Limitless, který japonská značka uvedla na zatím posledním autosalonu v Detroitu. Tehdy ještě nebyly známé žádné technické podrobnosti tohoto potentního stroje.

Jak píšou japonské internetové zdroje, konkrétně server Spyder 7, nové super SUV od Lexusu má být uvedeným konceptem LF-1 Limitless inspirováno. Hovoří se, že k pohonu vozu bude sloužit dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 4,0 litru s výkonem 660 koní (485 kW). Alternativou k němu má být menší šestiválec s objemem 3,5 litru, kterému zdvojené přeplňování pomůže k výkonu 425 koní (312 kW). Dle Japonců se nový super Lexus představí ve své produkční podobě do roku 2020. Vůz má startovat na částce 150.000 dolarů (přibližně 3,75 milionu korun). S touto cenou by byl levnější než Lamborghini Urus.

Uvedené informace berte zatím s rezervou, neboť se jedná o spekulace. Samotný Lexus příchod výše uvedeného super SUV nepotvrdil, ale pravou je, že ani nevyvrátil. Když vezmeme v úvahu, že značka vyrábí tak úžasný stroj, jakým je LC Coupe, pak by pro ni neměl být problém vytvořit něco podobného také ve třídě SUV.

Tomáš Dusil
Diskuze (52)
Avatar - Dinar
30. 11. 2018 08:11
Re: Posledně
Mlátit pěstičkami do země můžeš jak je jen libo, stejně jako se stále divit, proč tě tu všichni mají za bl-ba. ;-)
30. 11. 2018 06:43
Bulvar jako vzdy
Nevim kde pani redaktori vzali, ze Lexus bude konkurent Urusu, asi v jejich hlavach. Jelikoz kluci u Lexusu o nejakem takovem prohlaseni nic nevi, stejne jako o plno vecech, co tu bylo v clanku receno. Jojo ceske weby jsou plne bulvar a bez rozdilu zda se to taky zivota lidi ci aut, telefonu atd...nejhorsi je, ze to vsichni kopirujou mezi sebou i s chybama. Takze tady u nas najit nezavisly a opravdu zamereny web s auty, je nemozne.
Avatar - _Karel_
29. 11. 2018 18:44
Re: Je to jako
Kromě třetí věty souhlasím. ;-)
Avatar - N6600
29. 11. 2018 18:30
Re: Je to jako
Sorry, ale fostek a jeho spravanie je "na hulvata". Dost casto formou i obsahom. Este som nezazil, ze by sa ospravedlnil. Ale prave preto, ze sa tak sprava, ho vacsinou ignorujem. A ano, samozrejmost by to mala byt, ale nie je. Ani z daleka.
Avatar - Hammunasakra
29. 11. 2018 18:26
Re: Je to jako
Už si odpověděl = když 2 řeknou totéž neni to totéž. Důležitější je nick :-)