Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus IS F Circuit Club Sport Package: Tovární tuning od Toyoty

David Bureš
Diskuze (4)
Sportovní divize Toyoty - Toyota Racing Development - se podívala na zoubek Lexusu IS F.

Sportovní divize Toyoty, Toyota Racing Development (TRD) zveřejnila první fotografie Lexusu IS F s paketem Circuit Club Sport Package. Automobil s tímto názvem byl k vidění už na tuningové výstavě Tokyo Auto Salon v lednu 2010.

Sériový automobil se od výchozího Lexusu IS F liší karbonovými díly, jako je nový přední nárazník, kapota a zadní difusor. Na zádi zaujme mohutný přítlačný spoiler.

Cílem těchto úprav je samozřejmě snížení hmotnosti vozu. Tomu dále napomáhají dvě sady lehkých kol, zákazníci mohou vybírat mezi standardními kovanými hliníkovými ráfky a příplatkovými hořčíkovými koly.

Technici z TRD dále upravili samosvorný diferenciál a nainstalovali větší brzdový systém. Sada adaptivních tlumičů umožňuje zvolit jedno ze dvou nastavení.

Pod kapotou žádné změny nebudou. O pohon IS F Circuit Club Sport Package se bude starat osvědčený pětilitrový vidlicový osmiválec z výchozího Lexusu IS F. Ten je naladěn na výkon 311 kW, točivý moment vrcholí hodnotou 505 Nm.

Jak se projeví odtučňovací kúra na jízdních výkonech IS F Circuit Club Sport Package, zatím není jasné. Neznámá zůstává i cena automobilu a datum zahájení prodeje.

Koncept Lexus IS F Circuit Club Sport byl představen na loňské tuningové výstavě Tokyo Auto Salon. Studie využívala ještě více karbonových dílů než sériové provedení, z uhlíkových vláken byla vyrobena i její střecha, zrcátka nebo víko zavazadlového prostoru.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - salamoon
27. 11. 2011 13:27
Re: Žádná novinka
len aby nekecal.... :-)
profil zalozeny dnes,a tento prispevok je jeho jediny...
Avatar - salamoon
27. 11. 2011 13:25
do beznej premavky zbytocne...
...a ten zadny spoiler vyzera ako bakelitak od tuzera z garaze.... 8-s
27. 11. 2011 11:32
Re: Žádná novinka
máš IS- F? :yes:

Hoď sem postřehy pls. Měl jsem možnost se v tom svézt, i když jen jako spolujezdec a jelo to jak pila. Přitom v tom autě bylo docela ticho, samo že motor jsme slyšeli, ale dobře odhlučněno (hluk od kol, nic super)
Co tam budeš měnit?