Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus UX se představuje ve stylovější edici Sport. Je prý pro mladé

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Stylová novinka by měla cílit především na mladší zákazníky, kteří se často pohybují ve městě.

Nový Lexus UX Sport, který je první novou edicí přidanou do nabídky modelu UX od jeho uvedení na trhy, byl vyvíjen především s ohledem na mladší městské řidiče. Svým stylem přitom navazuje na luxusní crossover RX a středně velký crossover NX – oba přitom již nabízejí své verze Sport.

Dominantou modelu UX Sport by se měla stát čistě černá maska chladiče charakteristických tvarů, kterou po stranách lemují Bi-LED světlomety. V podbězích jsou standardně černá 18“ kola, zákazníci však dostanou na výběr i menší 17“ šedé lité disky specifického tvaru.

Tradičně ostré tvary modelu UX budou kromě nových kol ozvláštňovat i doplňky v černé barvě, jako jsou černé kryty zrcátek a podélné střešní nosiče. Model Sport by přitom měl vycházet ze základního modelu UX, díky čemuž by měl vůz nabídnout jednoduchý design s několika výraznými prvky.

Interiér modelu UX Sport dostane poprvé kompletní čalounění Tahara, které bude možné kombinovat s šedými nebo modrými doplňky. Čalounění Black-Tahara je přitom popisováno jako dostupnější a ekologičtější alternativa ke kůži. Ekologičtější je i její výroba a navíc by se mělo jednat o produkt s dlouhou výdrží.

V kabině pak nechybí moderní výbava, včetně Touch Pad ovladače pro infotainment s podporou funkcí Apple CarPlay, Android Auto nebo Lexus Link app. Po stránce bezpečnosti pak nechybí nejnovější balík funkcí Lexus Safety System +, včetně hlídání mrtvého úhlu či upozornění na provoz za autem.

S prodeji UX v Evropě, které již dosáhly přes 35.000 kusů od uvedení na trh, jsme cítili, že mladší a nově příchozí zákazníci ke značce Lexus by mohli ocenit stylový UX Sport v duchu úspěšných modelů RX Sport a NX Sport.

Na vybraných trzích bude Lexus US Sport představen v průběhu prosince 2020.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

4. 12. 2020 00:31
Re: Konfigurovatelnost
Tohle Lexusu obecně taky vůbec nepomáhá.
3. 12. 2020 21:23
pro mladé
Auto pro mladé, to je skoro jakou móda pro mladé. To auto by se hodilo ke hnědému saku.
3. 12. 2020 18:09
Re: Konfigurovatelnost
No tahle šedozelená či co to je fakt vypadá divně, černý kola taky nebrat, snad ta černá maska vyldá líp než klasika.
Avatar - Barry Lyndon
3. 12. 2020 17:11
Re: UX má jiný problém
Cílovce ten kufr stačí s přehledem.
Avatar - Barry Lyndon
3. 12. 2020 17:09
Re: Konfigurovatelnost
To je věčná nemoc Japonců a Toyoty zvláště, že člověk vždycky skončí u nejvyšší pekelně drahé výbavy, protože v těch nižších vždycky něco pro něj podstatného chybí...