Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus: Výroba v Číně nepřichází v úvahu. Důvodem je (ne)kvalita

Michal Fokt
Diskuze (70)
Lexus nebude následovat konkurenci a v Číně nebude vyrábět auta. Nedosáhla by prý požadovaných firemních standardů kvality.

Určitě víte, že to teď japonské značky v Číně nemají jednoduché, tamní vlna nacionalizmu kvůli sporu o zcela bezvýznamné ostrůvky Senkaku škodí prodejům a lidé jsou vyzývání k bojkotu všeho, co má spojitost s Japonskem. A do této třaskavé směsi teď přilil trošku oleje Lexus, jenž prohlásil, že v Číně není možné vyrobit kvalitní auto.

Tedy neřekl to zase takhle na plná ústa, nicméně šéf automobilky Tokuo Fukuichi sdělil agentuře Reuters, že Lexus nepůjde cestou svých soupeřů Mercedesu, Audi a BMW a svůj po USA druhý nejdůležitější trh na světě bude i nadále zásobovat i za cenu vysokých nákladů produkcí z dovozu.

Ačkoli by výroba v Číně byla ekonomicky lákavá, podle Fukuichiho si ji značka nemůže dovolit, protože by nedokázala udržet vlastní standardy kvality. Jak známo, Lexus se už dlouhá léta drží na čele žebříčků spolehlivosti a chce, aby tomu bylo i nadále.

"Německá trojka má firemní image, které bylo budováno dlouhá léta, ale Lexus ještě není v myslích lidí tak hluboko zapsán a zákazníci by od nás odešli, kdybychom měli nějaké problémy s kvalitou, protože to je to, co u Lexusu hledají," dodává k tomu Fukuichi. To čínští nacionalisté určitě rádi uslyší.

Michal Fokt
Diskuze (70)
Avatar - Ji/Ri
6. 5. 2014 21:12
Re: Jozephko to v podstate vystihol
Hloupý nejsi.... tak tedy jsi tak tupý, že nevidíš souvislosti nebo jen ukájíš své mindráky vyvoláváním flame? .... ;-)
Avatar - Ji/Ri
6. 5. 2014 21:11
Re: Jozephko to v podstate vystihol
CommonUser to je zbytečná práce. On je to klučina zčásti informovaný, ale souvislosti nevidí. Holt je v té zápche v centru Pekingu... ;-) :yes:
Avatar - Ji/Ri
6. 5. 2014 21:09
Re: Jozephko to v podstate vystihol
...ano, tohle sedí. S tímhle se ztotožňuji. :yes: :-)
Avatar - Ji/Ri
6. 5. 2014 21:07
Re: Jozephko to v podstate vystihol
;-) no, asi má někdo žilku na prasknutí >:D :-) zajímavý postřeh :yes:
Avatar - CommonUser
6. 5. 2014 15:43
Re: Jozephko to v podstate vystihol
Nechcem reagovat na tvoj text, ale neda mi nepozastavit sa na tym, ze si defacto len potvrdil dialog na sobotu s Dinarom, a uz mas 2 negativne hodnotenia. Ktovie komu to tak kruto vadi. Asi dnes niekto nedostal lizatko :-)