Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln MKC: Luxusní Kuga míří do výroby (+video)

David Bureš
Diskuze (6)
Sériové SUV vychází ze stejnojmenného konceptu představeného na začátku roku. Lákat chce hlavně mladé.

Americká automobilka Lincoln představuje sériovou verzi kompaktního SUV MKC, který sdílí platformu s u nás prodávaným Fordem Kuga. Automobil se začne vyrábět ve druhém čtvrtletí příštího roku, první kusy se u prodejců objeví během léta 2014.

Svými tvary MKC vychází ze stejnojmenného konceptu představeného na lednovém autosalonu v Detroitu, oproti němu se liší jen v maličkostech – například svými zrcátky nebo konvenčními klikami dveří. Dominantou designu je výrazná maska chladiče s vodorovnými lištami rozdělená do dvou částí, na kterou navazují hlavní světlomety.

V nabídce motorů jsou dva přeplňované zážehové čtyřválce. Základem je 2.0 EcoBoost (179 kW a 366 N.m), nad ním stojí nový 2.3 EcoBoost (205 kW a 406 N.m), který se má objevit i pod kapotou nové generace Fordu Mustang. Základem je pohon předních kol, v nabídce je i pohon všech kol.

Součástí výbavy mohou být i adaptivní tlumiče, které je možné nastavit ve třech režimech (normal, sport a comfort). Pro Kugu tyto tlumiče dostupné nejsou.

Vedle toho se ve výbavě MKC může objevit panoramatická střecha Vista Roof, hlídání jízdy v pruzích, varování před vozidly v mrtvých úhlech, varování před nárazem či aktivní parkovací asistent, který pomáhá i s vyjížděním z parkovacího místa.

Lincoln MKC míří do perspektivního segmentu kompaktních luxusních SUV. Automobilka věří, že auto přiláká především mladší zákazníky. MKC je po druhé generaci sedanu MKZ součástí expanze a modernizace modelové řady Lincolnu, výrobce do roku 2016 chystá předvést další dva modely, jedním z nich má být kompaktní sedan.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Snooob
14. 11. 2013 11:49
Re: Lincoln
Kto kupuje sociálne edície ten sa do vôd prémie anie nepozrie. Kto kupuje autá s riadnou výbavou, tam sa cena prekrýva s prémiou a teda je potencionálny zákazník.

Kupoval som teraz žene O3 za rovnakú cenu a podobnú výbavu ako známy A3 Sportback (len on ma o 13kW slabší motor)
Avatar - 3_diamanty
13. 11. 2013 20:45
Re: MKC
aj ten spodok palubovky akosi dost trci kdesi do priestoru kde neviem ci nebude prekazat co ta tyka pravej nohy vodica, ale hadam nie, asi to robia len tie fotky ten moj dojem...... auticko je zaujimave
13. 11. 2013 18:35
Re: Lincoln
Lincoln je v lepsej vybave, resp. je to premiovejsia znacka, takze s Fordom by sa o rovnakych zakaznikov nebili, toho sa neboj. rovnako, ako sa nebiju s ostatnymi modelmi v USA
Avatar - Snooob
13. 11. 2013 17:59
Re: Lincoln
No ale kto by potom kupoval "šeredku" Kugu?!
Avatar - Pekelná Micinka
13. 11. 2013 17:04
MKC
Líbí, tedy až na úmístění tlačítek pro ovládání převodovky. Myslím, že se k nim bude muset člověk natahovat. Včera jsem potkal Citadel. To je kus auta.