Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln MKS a Ford Taurus trpí netěsnostmi palivových nádrží

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Svolávací akce obzvláště v USA se množí jako houby po dešti. Problémy má i Ford s netěsnostmi palivových nádrží.

Dvojčata Lincoln MKS a Ford Taurus se trochu nepovedla, tedy alespoň vozy vyrobené od 19. července 2011 do 15. března 2012. A přidává se k nim i za mořem oblíbené SUV Ford Explorer modelu 2013. Svolávací akce se však týká pouze 3037 aut.

A v čem je problém tentokrát? Všechny zmíněné modely mají vadné palivové nádrže, netěsní, jeden ze švů na stranách se nepodařilo zcela uzavřít. Problémy mohou vzniknout například při nehodě, kdy nádrž nemá potřebnou tuhost a praskne. Může z ní také samovolně unikat palivo, a to nejen při havárii. Patálie tohoto typu končí celkem zřejmým a logickým způsobem: požárem auta.

Chyba vznikla přímo v továrně, jak už to tak v podobných případech bývá. Jedná se tedy o dosti nepříjemnou výrobní vadu. Ford už kontaktuje všechny majitele zmíněných automobilů, aby navštívili značkové servisy modrého oválu, případně Lincolnu. Kontrola a případná výměna nádrže jsou pochopitelně zdarma.

Loni měl americký koncern problémy s přehříváním motorů 1,6 EcoBoost v modelech Fusion a Escape. Escapům dokonce agregáty mohly taktéž shořet, u starší generace se zase zasekával plynový pedál. Fiesty pro změnu zlobily airbagy a Focusy stěrače.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)