Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malé géčko od Mercedesu je v procesu. Ve hře je i spalovací motor

Dominik Kovář
Diskuze (4)

Malé géčko bude zcela jistě nabízet elektrický pohon, zatímco ten spalovací je otázkou.

Na autosalonu IAA Mobility v Mnichově představil Mercedes-Benz první koncept na nové modulární platformě MMA. Jmenuje se Concept CLA a prostřednictvím něj značka ukazuje svou blízkou elektrickou budoucnost. 

Není pochyb, že Concept CLA je tou nejzajímavější novinkou, se kterou Mercedes do Mnichova dorazil. CEO Mercedesu Ola Källenius v jednom z mnoha rozhovorů přišel s další zajímavostí, kterou je potvrzení menšího modelu z řady G.

“Máme něco v zásobě pro fanoušky třídy G po celém světě. Bude to malá třída G, něco jako dcera nebo syn velkého G,” řekl Källenius. Potvrdil tak spekulace, které v tomto roce začaly. Bližší informace nezmínil, ale údajně by se malé G mohlo jmenovat GLG. 

Chystaný model by měl být postaven na výše zmíněné architektuře MMA, což znamená, že ho elektrický pohon nemine. Architektura MMA je zároveň koncipována tak, aby mohla využívat také spalovacích motorů. Není tedy vyloučené, že “malé G” bude nabízet tradiční motorizace. Nový model vyplní mezeru mezi stávající třídou G a elektrickým ekvivalentem EQG, který dorazí v příštím roce. 

Kdy dorazí malá třída G? Mercedes nechává fanoušky v napětí, ale Källenius zároveň slibuje, že se čekání vyplatí a představení bude velkolepé. Současné spekulace naznačují, že by k uvedení na trh mohlo dojít v roce 2026. V té době již bude na trhu malý elektrický Land Rover Defender, který bude přímým konkurentem v daném segmentu.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
11. 9. 2023 17:32
Re: Elektrických modelů má Mercedes hodně,
:-! :-[] :-! :-[] :-! :-[]
Avatar - speedfred
11. 9. 2023 10:43
Re: Elektrických modelů má Mercedes hodně,
😆😆😆🤣🤣
10. 9. 2023 17:36
Re: Elektrických modelů má Mercedes hodně,
...ale to malé géčko se prodává docela dobře, jedno jezdí i v naší ulici. :-)
https://www.elektrickaauticka.cz/…-orginal-licence?…
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2023 17:10
Elektrických modelů má Mercedes hodně,
... prodeje jsou ubohé :-[] :-[] :-[]