Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Auto Uzbekistán představil nízkopodlažní CNG autobus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Na World Expo 2017 v Astaně v Kazachstánu společnost MAN Truck & Bus a MAN Auto Uzbekistán uvádí první nízkopodlažní CNG autobus pro trhy střední Asie.

Společnost MAN Truck & Bus patří mezi výrobce městských autobusů, kteří věnují zvýšenou pozornost alternativním palivům i řešením pohonných systémů. Vozidla v provedení CNG tato firma vedle evropských trhů nabízí od letošního roku například i v Jižní Koreji a nově s nimi míří na trhy střední Asie.

Novinka v podobě nízkopodlažního městského autobusu s pohonem CNG je výsledkem společného podniku MAN Truck & Bus a MAN Auto Uzbekistán, přičemž druhá jmenovaná společnost má zajistit výrobu.

Dvanáctimetrový dvounápravový nízkopodlažní autobus stojí na podvozku značky MAN a jeho hliníková karoserie může ve svém interiéru poskytovat prostor pro až 90 cestujících v závislosti na uspořádání sedadel.

Pohonnou jednotkou je pak v zádi uložený 12,8litrový motor E28 na CNG, který splňuje emisní normu EEV a poskytuje nejvyšší výkon 228 kW.

Se začátkem výroby nového městského autobusu se závod MAN Auto Uzbekistán ve městě Samarkand rozvíjí do kompetenčního centra pro vozidla s pohonem na CNG.

Společnost MAN Truck & Bus nabízí již řadu let svým zákazníkům širokou řadu městských autobusů včetně variant na alternativní pohony. Plynové motory jsou již více než 70 let součástí její nabídky a od roku 2000 bylo prodáno více než 8000 městských autobusů CNG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)